Najave trkaVesti

Počinje Serbia Business Run, serija poslovnih trka u 5 gradova i najveći tim bilding događaj ikada organizovan u našoj zemlji

1 komentar

Nakon uspešno ogranizovane treće Belgrade Business Run trke, 14. juna 2018. godine na Savapromenadi, počinje serija poslovnih trka širom Srbije. Serbia Business Run trke u pet gradova Srbije zajedno čine najveći sportski tim bilding događaj ikada organizovan u našoj zemlji.

U okviru Belgrade Business Run-a do sada je trčalo 3500 učesnika iz više od 300 kompanija, a plan je da tokom 2019. godine serija okupi više od 10 hiljada zaposlenih iz 500 najodgovornijih kompanija koje posluju na teritoriji Srbije.

https://www.facebook.com/belgradebusinessrun/videos/2010506905878297/?t=10

Više od trčanja: Serbia Business Run u 5 gradova je trkački, ali i  sportski i kompanijski događaj

Serbia Business Run predstavlja svojevrsnu modernizaciju nekadašnjih radničko-sportskih igara u kojem mogu da učestvuju sve kompanije koje žele da promovišu zdravlje i timski duh kod svojih zaposlenih. Učesnici trke, trče ili hodaju 5 km, a pravo učešća imaju svi, ne vezano za poziciju u kompaniji, broj godina ili nivo utrenirnosti.

“Trčanje je trend koji je stigao u našu zemlju i to se nije desilo slučajno. Trčati mogu svi, a ko ne može, dovoljno je i da prošeta ili kombinuje trčkaranje i hodanje. Iz toga razloga Serbia Business Run okuplja najširi broj učesnika – stare i mlade, žene i muškarce, one takmičarski nastrojene ili one koji bi po prvi put posle dugo godina žele da se rekreiraju. Četvrtak posle posla rezervisan je za dobar osećaj i taj dobar osećaj se prepirčava mesecima nakon trke”, rekao je Verolub Zmijanac, direktor serije i generalni menadžer Asocijacije uličnog trčanja, Atletskog Saveza Srbije.

Učestvovanje na događaju kao što je Serbia Business Run predstavlja oblik društveno odgovornog poslovanja. Svaka kompanija prijavljuje jedan tim koji se sastoji od minimum 3 zaposlena, a ograničenja u broju prijavljenih ne postoje. Pobednik na trci je ona kompanija koja ima najmanje zbirno vreme od najbrža 3 zaposlena. Naravno, smisao trke, pored takmičarskog dela, je dobro druženje, te većina učesnika se manje opterećuje rezultatom, a više ponudom pića na šanku, večerom i uživanjem na “afer run” žurci.

Slavko Carić, direktor Izvršnog odbora Erste Banke, partnera trke, izjavio je: “U sportu, kao i u biznisu svakog od nas odlikuje velika želja, volja i vera u sebe kada je potrebno istrajati i stići do cilja koji je pred nama. Zato smo se sa radošću i velikim entuzijazmom priključili ovoj inicijativi, koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj kompanija u Srbiji. Veoma smo srećni što se Srbijom širi pozitivni duh aktivnog života, koji je zahvatio i poslovnu zajednicu.”

Svaki učesnik dobija bogat startni paket koji uključuje medalju, majicu, bon za večeru i startni broj sa čipom. Nakon trke ga očekuje večera, piće i žurka. Dobra zabava, muzika i piće su zaštitini znak “After run” žurki jer pobedu treba nazdraviti uz nagrade, ples i druženje sa kolegama.

Serija poslovnih trka startuje već 11. oktobra u Novom Sadu. Sve kompanije iz Novog Sada i okoline mogu prijaviti svoje učešće na sajtu trke http://www.serbiabusinessrun.com/novisad/

Datumi trka u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Suboticu su već zakazani za narednu godinu i mogu se pronaći na sajtu organizatora.

Priča koja će nas raznežiti: pas lutalica osvojio medalju na polumaratonu (čeka usvajanje)
čačak se vraća u igru – TrkačA 2018: Ulična trka u čačku
Tags: , ,

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed