Vesti

Planina Teide, najlepše mesto na Zemlji sa kojeg možete slikati zvezde [VIDEO]

Nema komentara

Možda se direktno ne odnosi na trčanje, no jedan od najgledanijih filmova na Vimeou „Planina“ smo želeli da prikažemo svim ljubiteljima Prirode, kojih znamo da ima mnogo među trkačima.

Evo šta je autor filma Mr. TSO, strastveni fotograf i reditelj rekao o njemu:

Film je sniman od 4. do 11. aprila 2011.

Najviša planina Španije Teide (Tenerife, Kanarska ostvra) sa vrhom na 3718m je jedno od najboljih mesta na Zemlji sa koje možete slikati zvezde. Na planini je stacionirana i opservatorija Teide, koja se smatra za jednu od najboljih svetskih opservatorija.

Cilj filma je bio da se usnimi Mlečni put zajedno sa jednom od najlepših planina, na kojoj sam bio više od 10 puta – Teide. Bio je ovo jedan od najnapornijih izleta koje sam uradio u svom životu. Puno pešačenja i planinarenja na visokoj nadmorskoj visini i manje od 10 sati sna tokom cele nedelje.

Velika peščana oluja udarila je pustinju Saharu 9. aprila i u 3:00 u toku noći oluje je došla i na Teide. Moja kamera je bila podešena da snima neprestano 5h i mislio sam da će cela scena i sav napor tog dana biti upropašćen. Na moje veliko iznenađenje kamera je uspela da uhvati oluju i ne samo to, nego i Kanarska ostvra u pozadini. Ako se pitate kako Mlečni put izgleda kroz peščanu oluju Sahare, pogledajte 00:32.

Lens Amstrong sada u trail trčanju – podeljena mišljenja nakon prve pobede
Pomoć za Lazara Rišara!

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed