Patike za trčanje

asics GEL PULSE 5

Nema komentara

Novi test model nam stiže iz asicsa. Asics GEL PULSE 5 je patika namenjena neutralnim pronatorima i predstavlja pokušaj proizvodjača da izadje u susret što širem broju trkača na taj način što će po pristupačnoj ceni moći da imaju patiku sa velikim brojem ugradjenih tehnologija.

asics-pulse-5

asics GEL-PULSE 5

Patike asics GEL-PULSE 5 su namenjene trkačima sa neutralnim tipom gaženja, posebno onima koji kada trče srednje ili duže distance, prilikom zamaranja kvare tehniku. zadnji deo patike je krući, dok je prednji savitljiv, na ovaj način patika daje podršku pri odbacivanju sa pete na prste. GEL je tu da pruži amortizaciju ali i još nekoliko tehničkih detalja koji pružaju podršku našim stopalima pri trčanju.

Tehnologija primenjena u GEL-PULSE 5

Kao što smo spomenuli, ovaj model je jedan od onih u kojem se asics potrudio da ubaci najveći deo tehnologije po najpovoljnijoj ceni. Evo kratkog osvrta na sve tehničke detalje. Pokušaćemo da se skoncentrišemo na to šta je njihova uloga.

AHAR Ride+

AHAR Ride+ je materijal od koga je napravljen djon patike. Izgeda isto kao standarni asic materijal ali ga karakteriše i do tri puta veća izdržljivost.

SpEVA

SpEVA djon je tehnologija koja obezbeđuje povratak patike u stari položaj i na taj način daje podršku stopalu, ali i smanjuje lomljenje samog djona. Ova tehnologija je zaslužna za to što je patika u zadnem delu čvrsta a savitljiva u prednjem delu.

Guidance Line

Žljeb koji prati korak duž celog djona patike. Na ovaj način se povećava efikasnost koraka.

ComforDry Sockliner

Deo patike koji će vam obezbediti podršku, zadržati nogu u prednjem delu i sprečiti njeno pomeranje. Takođe ovaj materijal je antibakterijski i propustljiv za vazduh pa ima i ulogu da spreči znojenje noge. Potencijalno može da bude problem za trkače sa izrazito, širokim prednjim delom stopala.

GEL Cushioning

GEL tehnologija ima ulogu da umanji stres pri udaru stopala o podlogu. Takođe, ova tehnologija, svojom mekoćom, omogućava stopalu da zauzme svoj prirodan položaj.

U ovom modelu patika GEL tehnologija je ugradjena u petu ali i u prednji deo patike. Na taj način se sprečava pomeranje noge u toku trčanja. Ova novina, zajedno sa ComfortDry Sockliner, će vam pomoći da izbegnete žuljeve na prstima.

Lični utisak

Ovo je jedna od patika sa kojima sam imao dobar osećaj, čim sam ih video. I sigurno jedna patika koju posle prvih 50ak km mogu da preporučim svakome ko ima neutralnu pronaciju i 80+kg. Isprobao sam je po betonu i homlerovoj stazi i veoma sam zadovoljan.

Moram da dodam da su moje potrebe kada je trening u pitanju takve da niti sam brz niti jurim neki preterani rezultat. Dakle ovo nisu obavezno patike za brze trke, već prave trening patike u kojima će vam džoging biti super stabilan. S obzirom da imam preko 85kg pravi test za ovu patiku će biti distanca duža od 30km – možda i maraton. Prva prilika je već u Beogradu, obećavam dopunjavanje utisaka 🙂

Ako govorimo o nekim nedostacima kod ove patike spomenuo bih dve stvari. Prva stvar koja može da predstavlja problem, meni lično to nije smetalo, jeste težina. Ova patika je nešto teža i ima oko 320 grama. Druga stvar jeste unutrašnjost patike koja je na osnovnom nivou, dakle nema neke čarape ili slične tehnologije koja će dodatno da fiksira nogu.

Patike za 2014. Šta biste voleli da kupite u Srbiji?
asics GEL PULSE 5
Tags: , , , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed