* NaslovnalifestyleOprema za trčanjePromo

Trčanje leti – kako da se zaštimo od sunca i da trčanje u toku leta bude uživanje?

Nema komentara

Leto je stiglo i čini se da nećemo u skorije vreme trčati na temperaturama ispod 25°C, a gotovo je izvesno da će biti još dana kada će živa na termometru prelaziti 30°C. Ali, ako znate ovih nekoliko „trikova“ trčanje u toku leta će biti pravo uživanje.

Da bi ste uživali u trčanju za vreme leta postoji nekoliko koraka koje možete da napravite:

Trenirajte ujutru ili uveče

Tada je sunce slabije i temperature su prihvatljivije za naš organizam. Isplanirajte trening pre 9 ujutru ili posle 7 uveče i uživajte u trčanju.

Zaštitite se od sunca

Bez obzira u kom terminu izaberete da izađete na trčanje, osim ako nije već pao mrak, zaštitite kožu kremom za sunčanje. Faktor 30 je uglavnom dovoljan, 50 ako baš imate osetljivu kožu. Proverite da li vaša krema za sunčanje zatvara pore, ako je tako nađite drugu koja dozvoljava koži da diše.

Hidrirajte se redovno i tokom celog dana

U toku leta je potrebno da obratite malo više pažnje na hidriranje nego inače. Pijte dovoljno tečnosti tokom celog dana, a posebno obratite pažnju na to da u otku trčanja imate sa sobom vodu ili neko piće sa elektrolotima.

Oprema za trčanje leti

Bilo da ste početnik/ca ili rekreativni trkač/ca sa stažom, verujemo da ste upoznati sa osnovnom opremom za toplo vreme – majica kratkih rukava ili bez rukava, šorc, kačket ili vizir, i naravno patike

Svaki od ovih komada opreme danas koristi posebnu tehnologiju i materijale u izradi kako bi bili što efikasniji u ispunjavanju svoje svrhe. Birajte letnje komade, oni su pravljeni od laganijih materijala i biće vam prijatnije u njima.

U toku su sezonski popusti u Intersport prodavnicama i neke super komade možete da kupite po pristupačnim cenama. Ovo je naš izbor najboljih komada za leto koji su na popustu:

Patike za trčanje u toku leta

Majice za trčanje za trčanje u toku leta

Šortz za trčanje u toku leta

Kako mogu da postanem bolji u trčanju? Porverite da li ste sve ovo već uradili jer su to koraci koji će vam pomoći da se unapredite
Bosonogo trčanje – trčanje po pesku
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed