Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gedžeti za trčanje

Kako izabrati prave čarape za trčanje?

Trčati u dobrim trkačkim čarapama je podjednako važno kao što je pronaći dobre patike za trčanje. Bez obzira na to koliko trčite, čarape mogu da utiču dobro ili loše.

Koji materijal je dobar

Materijal koji bi uvek trebalo izbegavati je pamuk. Pamuk upija znoj i zadržava vlažnost, što može uticati na to da dobijete žuljeve.

Ne postoji dobar izgovor da kupite jeftine pamučne čarape za trčanje. Neophodno je da su prozračne i da ne zadržavaju vlažnost, napravljene od sintetičnih materijala poput poliestera. Sintetički materijali odvajaju znoj kako biste bili suvi i kako bi vam bilo udobno tokom trčanja.

Koja je idealna veličina čarapa

Kao i za patike, jako je važno da nosite pravu veličinu čarapa. Ako su prevelike mogu izazvati žulljeve. Idealno je da budu udobne, ali ne previše uske.

Koliko je bitna jastučasta potpora

Nisu vam potrebne debele čarape. Ali ono što jeste bitno jeste da imaju jastučastu potporu tamo gde stopalo dolazi u kontakt sa zemljom. Na ovim delovima stopala često mogu da izađu žuljevi ako nisu zaštićeni.

Dodatna podrška će takođe ublažiti kontakt sa podlogom, što će dalje zaštititi zglobove. Jako je važno imati par čarapa sa dobrom jastučastom potporom ako trčite ili se pripremate za maraton.

Koja je dobra dužina čarapa

Postoji mnooogo različitih dužina čarapa i ne postoji jedan idealan tip čarapa za trkače.

U većini slučajeva, koja dužina čarapa će vam odgovarati zavisi od čoveka do čoveka i različite dužine rade kod različitih tipova trkača.

Najpopularnija dužina su soknice do skočnog zgloba i obično su napravljene od poliestera ili najlona da bi povećale prozračnost odnosno dusanje kože.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Još jedan popularan stil je čarapa do polovine lista. Ovaj fazon je super leti, ali i zimi kada čuva toplotu.

Phillips je sponzor kategorije gežeti.

Koje stil čarapa vi volite i nosite? Pišite!

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Gedžeti za trčanje

Lululemon, poznata kanadska sportska marka, je izbacila Blissfeel, svoje prve ženske patike za trčanje. Prve Lululemon ženske patike za trčanje Lululemon je godinama nagoveštavao...

Gedžeti za trčanje

Apple priprema lansiranje ažurirane verzije Watch SE-a, verovatno pod nazivom Watch SE 2. Tek nedavno je lansirao novu Watch 7 seriju. Novi pametni sat...

Gedžeti za trčanje

Kompanija Enhanced Robotics iz Hong Konga i Šenžena kreirala je Sportsmate 5 fitnes egzoskelet. Iako na prvi pogled izgleda kao pojas za alat, ustvari...

Oprema za trčanje

Kakve čarape su najbolje za trčanje? Ovo pitanje često sebi postavljamo dok smo još početnici, a odgovor nam se obično daje u praksi. Probamo...