Gedžeti za trčanjeOprema za trčanje

Kako izabrati prave čarape za trčanje?

Nema komentara

Trčati u dobrim trkačkim čarapama je podjednako važno kao što je pronaći dobre patike za trčanje. Bez obzira na to koliko trčite, čarape mogu da utiču dobro ili loše.

Koji materijal je dobar

Materijal koji bi uvek trebalo izbegavati je pamuk. Pamuk upija znoj i zadržava vlažnost, što može uticati na to da dobijete žuljeve.

Ne postoji dobar izgovor da kupite jeftine pamučne čarape za trčanje. Neophodno je da su prozračne i da ne zadržavaju vlažnost, napravljene od sintetičnih materijala poput poliestera. Sintetički materijali odvajaju znoj kako biste bili suvi i kako bi vam bilo udobno tokom trčanja.

Koja je idealna veličina čarapa

Kao i za patike, jako je važno da nosite pravu veličinu čarapa. Ako su prevelike mogu izazvati žulljeve. Idealno je da budu udobne, ali ne previše uske.

Koliko je bitna jastučasta potpora

Nisu vam potrebne debele čarape. Ali ono što jeste bitno jeste da imaju jastučastu potporu tamo gde stopalo dolazi u kontakt sa zemljom. Na ovim delovima stopala često mogu da izađu žuljevi ako nisu zaštićeni.

Dodatna podrška će takođe ublažiti kontakt sa podlogom, što će dalje zaštititi zglobove. Jako je važno imati par čarapa sa dobrom jastučastom potporom ako trčite ili se pripremate za maraton.

Koja je dobra dužina čarapa

Postoji mnooogo različitih dužina čarapa i ne postoji jedan idealan tip čarapa za trkače.

U većini slučajeva, koja dužina čarapa će vam odgovarati zavisi od čoveka do čoveka i različite dužine rade kod različitih tipova trkača.

Najpopularnija dužina su soknice do skočnog zgloba i obično su napravljene od poliestera ili najlona da bi povećale prozračnost odnosno dusanje kože.

Još jedan popularan stil je čarapa do polovine lista. Ovaj fazon je super leti, ali i zimi kada čuva toplotu.

Phillips je sponzor kategorije gežeti.

Koje stil čarapa vi volite i nosite? Pišite!

Brooks je sada multimilionerska kompanija
Nike-ov plan povratka u kancelariju na 50. godišnjicu
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed