Connect with us

Hi, what are you looking for?

Oprema za trčanje

Jawbone UP3 – test drive najomiljenije fitnes narukvice na svetu

Kada smo pre par godina izbacili tekst o fitnes narukvicama, nismo ni slutili koliko će se tržište proširiti i koliko brzo će tekst postati zastareo. Jawbone – kompanija koja je započela trend sa svojom UP narukvicom je od tada izbacila dosta novih modela a za vas smo testirali dva: UP3 i UP2.

Sve Jawbone modele prepoznaćete po izraženom dizajnu i beskompromisnom stavu da narukvica ne treba da ima displej. UP treba da vas prati svakodnevno, ali uz ideju da vas odmara od stalnog gledanja u ekran, bilo narukvice bilo laptopa.

UP3 nije izuzetak od ovog pravila. Iako je testiramo u rubrici gadžeti za trčanje, ovo je presvega lifestajl parče tehnologije. Svako može da je nosi i da ima koristi od podataka koje narukvica beleži i analizira.

UP3 – Izgled i osećaj na ruci

Zbog svojih naprednih funkcija, UP3 je malkice veća i teža od prethodnog modela, ali na ruci se to ne zapaža toliko. Dolazi u više boja, od kojih su sve lako uklopive u svakodnevni stil. Dizajnirao ju je čuveni Yves Behar, kreativni direktor kompanije Jawbone.

Plastika od koje je načinjena je iznenađujuće prijatna i narukvica vas neće nažuljati.

WP_20160407_10_26_31_Pro

Ovako UP3 izgleda na mojoj ruci pored moje srebne narukvice, prirodno se uklopila.

Jedina manjkavost novog dizajna je kopčanje, koje, ukoliko ste je namestili malo labavije lako ume da spadne. Ovo je nešto na šta treba obratiti pažnju u prvim danima nošenja, i podesiti kaiš tako da bude manje labav.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Funkcije

Pored uobičajenih funkcija praćenja fizičke aktivnosti (tj. pređenih koraka, utroška kalorija) i merenja sna, UP3 ima više senzora koji omogućavaju praćenje zdravlja srca i kompleksniju analizu sna. Konkretno, UP3 meri puls u stanju mirovanja i daje podatke o REM fazi sna.

Merenje pulsa u mirovanju je verovatno najvažniji podatak koji kontinuirano UP može da vam servira, jer će primetiti trendove i povezati ih sa vašom fizičkom aktivnošću i količinom sna. Kako je puls dosta individualna metrika, prednost UP3 je u tome što ga aplikacija stalno upoređuje upravo sa vašim prosekom.

Prevlačenjem prsta dobijate tačan puls u svakom trenutku

UP3 korake meri tokom čitavog dana i kroz mobilnu aplikaciju vam daje mogućnost da napišete šta ste konkretno radili i koliko je bilo naporno. Ova metrika se pokazuje u newsfeedu svih vaših UP prijatelja. Sami možete da odredite šta vam je dnevni cilj. Preporuka je da to bude 10.000 koraka, što dođe oko 5km u zavisnosti od dužine koraka. Tužno je da ovaj cilj nikada nisam ispunjavala sem u danima treninga ili putovanja u druge gradove, gde se kao turista zaista i šetam.

Up vam daje mogućnost da odredite šta je svaka aktivnost bila

Merenje sna kod UP3 je automatsko. Narukvica sama prepoznaje kada ste legli, zaspali i tri faze sna: REM, laki i dubok san. REM san je nešto što ćete i sami prepoznati ako se probudite usred sanjanja i vidite da je narukvica to i sama prepoznala.

Duboki san je najzdraviji – ja sam ga prilikom testiranja imala iznenađujuće malo, ali mi je aplikacija pokazala da ga zaista imam više kada ležem ranije i kada u kontinuitetu održavam ovaj ritam.

Zanimljivo je praćenje pulsa tokom sna

Pametni alarmi – ovo je moja omiljena funkcija a voleće je svi oni koji spavaju uz partnera koji nema isti bioritam kao oni. Naime, UP3 možete da podesite tako da zavibrira na vašoj ruci u određeno vreme. Samo po sebi to je prijatno i nemo buđenje, koje neće uticati na vašeg partnera. Dodatno, možete da date opseg vremena (15 minuta do sat vremena) narukvici tako da vas probudi uvek u toku laganog sna, kada je buđenje lakše. Ako ste se ikada naglo probudili iz živopisnog sna, znate koliko vam je bilo teže da započnete dan.

Narukvica može da vas opomene i kada ste predugo neaktivni kao i za druge alarme u toku dana.

Povezivanje i korišćenje

Da biste uživali u svojoj Jawbone UP3 neophodno je da imate Android ili iPhone telefon i skinete UP aplikaciju sa odgovarajućih prodavnica. Narukvica se povezuje isključivo preko Blututa.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Za prvi put,  potrebno je da narukvicu priključite na punjač, koji je uključen u laptop, sačekate svetla, stavite na zglob i lupnete. Posle toga svaki put kada je blutut uključen, narukvica šalje updejt.

UP aplikacija je verovatno najveća prednost Jawbon linije proizvoda. Sjajan UX dizajn, mnoštvo funkcija i jednostavnost korišćenja prosto mame da se u aplikaciji boravi i češće nego da se samo pogledaju podaci. Dodavanje prijatelja, praćenje njhove aktivnosti kao i dueli – samo su neke od funkcija.

Storiteling UP života

Moja zamerka je nepostojanje aplikacije za Windows, i web aplikacije, ali Jawbone vizija jeste zdravlje u pokretu, te zaista ne pristaju ni na šta manje od mobilne aplikacije i što manje ekrana za posmatranje.

Tehničke specifikacije

U pakovanju ćete dobiti:

 • UP3™ narukvicu
 • Uputstvo
 • USB kabl za punjenje

UP3_lineup_noBlackGold

Usb kabl se uključi u komp, a narukvica magnetski legne na njega. Narukvica se napuni za oko sat vremena, a baterija traje oko 5 dana.

 • Materijal: TPU antialergijska guma medicinskog kvaliteta
 • Kućište: aluminijum sa manje od 0.5% nikla
 • Elektrode – senzori: od nerđajućeg čelika obložene kalajem
 • Dimenzije: 220 mm x 12,2mm x 3,0-9,3mm Veličina narukvice odgovara većini, za veličine zgloba od 140mm–190mm
 • Težina : 29g
 • Trajanje jednog punjenja baterije: oko 5 dana Punjiva Litijum-jon polimer baterija, 38 mAH
 • Bluetooth® 4.0 BLE
 • Akcelerometar u 3 ose
 • Bioimpedanca: Otkucaji srca (puls)
 • Tri pojedinačna LED svetla u boji: Plavo za san, narandžasto za aktivnost, i belo za obaveštenja
 • Dostupna je u više boja.

Jawbone UP3  nam je ustupljen na testiranje od strane pametniuredjaji.com što ne utiče na ocenu i utisak pri pisanju teksta.

Test Jawbone UP2 pogledajte ovde

 

Advertisement. Scroll to continue reading.
1 Comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Gedžeti za trčanje

Sportska serija Philips slušalica za trčanje ne bi bila kompletna bez modela koji leže na glavu i preko vaših ušiju. Ovaj model je idealan...

Gedžeti za trčanje

Lululemon, poznata kanadska sportska marka, je izbacila Blissfeel, svoje prve ženske patike za trčanje. Prve Lululemon ženske patike za trčanje Lululemon je godinama nagoveštavao...

Gedžeti za trčanje

Apple priprema lansiranje ažurirane verzije Watch SE-a, verovatno pod nazivom Watch SE 2. Tek nedavno je lansirao novu Watch 7 seriju. Novi pametni sat...

* Naslovna

Strava Inc., društvena mreža za sportiste sa skoro 70 miliona registrovanih globalnih korisnika, želi da prikupi kapital od novih investitora u vrednosti od više...