Oprema za trčanje

Compex runner

Nema komentara

Ovo je sponzorisan članak

cefar compex

Princip na kojem se zasniva elektro-mišićna stimulacija (EMS) je veoma jednostavan i verno reprodukuje procese uključene u kontrakciju mišića proizvedenu pod kontrolom našeg mozga (voljna kontrakcija). Kada odlučimo da kontrakujemo mišić, mozak šalje komandu u obliku električnih struja koje putuju velikom brzinom uz nervna vlakna. Na kraju svog puta, ovi električni impulsi nadraže motornu tačku nerva koja zatim prenosi informaciju u neposredno okruženje mišića i pokreće mišićnu kontrakciju. Sa elektrostimulacijom nadražaj se direktno proizvodi u pokretačkom nervu posredstvom „optimalnih“ električnih impulsa koji garantuju efikasnost, bezbednost i udobnost pri upotrebi. Zahvaljujući ovom procesu, mišić ne može razlikovati između voljne kontrakcije i elektronski indukovane kontrakcije, pa je i proizvedeni rad isti, bez obzira na izvor komande!

Cefar Compex

Elektronske komponente vrhunskog kvaliteta koje su osnova svih Compex-ovih uređaja omogućavaju stvaranje optimalnih impulsa.
Ovi impulsi moraju da budu efikasni, dovoljno snažni da omoguće optimalno pobuđivanje mišićnih vlakana. Sa druge strane, impuls se takođe mora povinovati uslovima bezbednosti i udobnosti, uz savršenu kontrolu njegove jačine, kako bi se izbegli bolovi i opekotine. Proizvedeni strujnim generatorom, optimalni impulsi su savršenog pravougaonog oblika, dvofazni i simetrični, različite dužine trajanja u zavisnosti od stimulisanog mišića.

Mišić se sastoji od izduženih, cilindričnih skupova ćelija – mišićnih vlakana. Dva tipa vlakana skeletnih mišića se razlikuju u zavisnosti od brzine njihove kontrakcije: spora i brza. Položaj i odnos između različitih tipova mišićnih vlakana je genetski određen. Brza vlakna će biti zastupljenija kod sprintera, dok će maratonac imati više sporih vlakana. Posledica toga je da vrsta potrebnih fizioloških osobina varira od jedne sportske discipline do druge. Compex programi su specijalno razvijani uzimajući u obzir ove fiziološke razlike i specifične potrebe za različitim mišićnimkvalitetima, kao što su snaga, eksplozivna snaga, izdržljivost i otpornost.

Tip radne snage stvorene od strane mišićnih vlakana varira shodno frekvenciji impulsa. Na primer, niska frekvencija od 10 Hz (10 impulsa u sekundi) nameće slabu radnu snagu nadraženih pokretačkih nervnih vlakana. S druge strane, visoka frekvencija od 100 Hz nameće visoku radnu snagu nadraženih pokretačkih neurona. Pošto vrsta rada nametnuta nadraženim motoneuronima zavisi od parametara stimulacionog programa, možemo reći da se rad samih mišića kontroliše stimulacionim parametrima.

Takođe znamo da dužina grčenja zavisi od vrste mišićnih vlakana. Kako je već pomenuto, možemo razlikovati spora, mešovita i brza vlakna, koja očigledno reaguju drugačije. Štaviše, razlike u trajanju trzaja su vezane za varijacije frekvencija koje su potrebne da se dostigne maksimalna tetanizacija (složena, duga mišićna kontrakcija) vlakana. Dakle, frekvencije korišćene pri elektrotreiningu će očigledno varirati i moraće biti prilagođene tipu vlakana koje se tetanizuje.

Compex je razvio nekoliko programa stimulacije, uzimajući u obzir ovo znanje o dužini trajanja trzaja, tetaničke frekvencije različitih tipova vlakana i rezultate istraživanja i kliničkih studija. Svaki od programa je posebno razvijen kako bi stimulisao i razvio vrstu mišićne izvedbe željenu od strane korisnika.

Compex runner

Compex runner spaja zajedno sve programe koji su korisni za trčanje i isključivo se orijentiše na ove programe. Pri njegovom dizajniranju Compex je obezbedio pomoć stručnjaka (vrhuskih trkača, trkačkih rekreativaca, trenera, fizioterapeuta) koji su posvetili svoju energiju kako bi razumeli potrebe trkača i izašli tim potrebama u susret. Od priprema do takmičenja, u toku i van sezone, kao i period oporavka od povreda… samo su neke od situacija u kojima možete izvući maksimum iz svog novog trening partnera. Compex runner će vas držati na nogama i terati vas dalje!

Compex runner mi-READY proizvod ide u korak sa vremenom i spreman je da integriše muscle intelligence™ tehnologiju, omogućavajući vam da izvršite visoko-specifičan rad, sa većim nivoom personalizacije i komfora. Izraz mi-READY znači da je muscle intelligence™ tehnologija već instalirana u stimulator. Kada ga povežete na mi-SENSOR, bićete u mogućnosti da pristupite mi-SCAN, mi-RANGE i mi-TENSE funkcijama koje stimulišu vaše mišiće i mogu biti podešene prema nivoima koji odgovaraju vašim fizičkim karakteristikama, obezbeđujući time veći komfor i bolju izvedbu.

Birajte između 7 različitih delova tela, sa stimulacijom posebno prilagođenoj svakom od njih.

Compex runner sistem uključuje

  • 3 nivoa progresije za svaki program kako bi ste se razvijali i napredovali, iz tretmana u tretman.
  • 4 nezavisna i individualno podesiva stimulaciona kanala za kompletne radne sesije.
  • Prevention, Pain relief, Training i Recovery su 4 kategorije od ukupno 18 programa potpuno posvećenih potrebama trkača.
  • i-dugme za povećavanje energije na više kanala istovremeno i za pristup poslednjem programu koji je korišćen.
  • LCD ekran sa pozadinskim svetlom za lako gledanje u svim situacijama.
  • „Easy Snap“ konekcioni sistem koji povezivanje kabla i elektrode čini krajnje jednostavnim – spojite komponente prostim pritiskom jedne ruke (čak i na teško dostupnim mestima kao što su leđa).

Pristup internet stranici prilagođenoj prvim koracima sa vašim uređajem kako bi ste se lako i brzo upoznali sa njegovim mogućnostima i savetima za korišćenje uz video materijal.

Compex runner programi i njihov učinak na vaše telo

Prevention

Ankle twist prevention Sprečava bilo kakvu pojavu problema jačanjem i poboljšanjem proprioceptivnih refleksa peronealnih mišića.

Cramp prevention Sprečava nastanak grčeva u toku noći, ili grčeva nastalih usled napora, naročito u mišićima potkolenice. Fenomen grča je odložen, ili čak sprečen u potpunosti. Snaga grčeva je takođe ograničena.

Low back pain prevention Sprečava i izbegava uporan bol u paravertebralnim mišićima lumbalnog dela bez obzira na uzrok.

Pain relief

Acute tendinitis Otklanja bol kao dodatak potpunom oporavku tela. Otklanjanje bola je često daleko učinkovitije tokom stimulacije, ali učinak se može produžiti i nakon završetka programa.

Chronic thendinitis Prevazilazi bol kada se znaci upale smanje ili prestanu.

Low back pain Prevazilazi uporan bol u paravertebralnim mišićima lumbalnog dela bez obzira na uzrok. Ovo se često postiže već tokom prve 2-3 sesije.

Ankle twist Leči bol nastao uvrtanjem skočnog zgloba. Otklanjanje bola je često daleko učinkovitije tokom stimulacije, ali učinak se može produžiti i nakon završetka programa.

Decontracture Snižava mišićnu tenziju tokom odmaranja lista, time smanjujući bol izazvan skorom lokalnom kontrakciom (manje od 5 dana).

Training

Core stabilization Stvara snagu u abdominalnom regionu i donjem delu leđa.

Endurance Poboljšava izvedbu u sportskim disciplinama izdržljivosti.

Strenth Povećava snagu kvadricepsa, time povećavajući efikasnost i energetsku potrebu koraka.

Strenth trail specific Povećava snagu kvadricepsa kako bi se savladali delovi staza uz brdo i niz brdo efikasnije.

Long run optimisation Povećava koristi dugog trčanja dok održava dovoljnu mišićnu aktivnost kako bi se potpomoglo poboljšanje izdržljivosti.

Overcompensation Omogućava telu da izvuče maksimalnu korist iz perioda dugog treniranja.

Fartlek Trenira i priprema mišiće za sve tipove mišićnog rada.

Recovery

Active recovery Promoviše i ubrzava oporavka mišića nakon intenzivnog treninga u cilju smanjenja umora.

Post race recovery Promoviše i ubrzava oporavka mišića nakon intenzivnog treninga u cilju smanjenja umora. Ovaj program se preporučuje ako postoji bilo kakav rizik od grča.

Reduce muscle soreness Smanjuje trajanje i intenzitet mišićnih bolova i bolova u kvadricepsu.

Naručivanje

Ovaj proizvod koriste vrhusnki sportisti po celom svetu. Zasutpnik za Srbiju je kompanija ATP Sport, kod koje možete naručiti proizvod. Kupovinom preko našeg sajta imate mogućnost da dobijete popust. Ako ste zainteresovani slobodno nas kontaktirajte.

Naočare za trčanje
miCoach Samsung F110 [TEST]

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed