Oprema za trčanje

5 najboljih sunčanih naočara za trčanje

Nema komentara

Kada sunčanim danima trčimo napolju, prventstveno treba da zaštitimo kožu kremom za sunčanje, sa najmanje SPF 30 i UVA zaštitom, ali istovremno, razmišljajte o očima, ukoliko ne nosite kačket, naočare su obavezne.

Ukoliko tražite sunčane naočare za trčanje, pomoći ćemo vam sa 5 modela i nekoliko činjenica koje vam mogu pomoći u izboru.

Evo naših top 5

  1. Oakley Radar
  2. Oakley Flak
  3. Carrera 4005
  4. Puma 002
  5. Esprit 19627

Oakley Radar sa svim svojim modelima je jedan od najpoznatijih i najomiljenijih sportskih sunčanih naočara kod trkača, biciklista i triatlonaca. Veoma široko vidno polje kao i zakrivljenost stakala mu daje aero izgled. Trkače štiti u svim vremenskim uslovima i ispunjava uslove kod sve zahtevnijih sportista. Moguće ga je birati u preko 20 boja a  postoji i  mogućnost izbora Prizm stakala kao i polarizovanih.

Oakley Flak je manji model iz Oakley porodice sportskih sunčanih naocara. Veoma atraktivan sa širom mogućnošću nošenja. Sportisti i rekreativci ga nose i mimo sporta. Veliki raspon boja okvira kao i stakala daje mogućnost da ga uklapate u dnevnu garderobu. Veoma lagan model ali sa druge strane veoma otporan. Idealan izbor za muškarce ali i za žene. Moguće ga je birati u preko 20 bojaiI mogućnost izbora Prizm stakala.

Carrera 4005 je model za 2018 godinu. Ovaj model je nastao kao spoj svih prethodnih modela, gde su dizajneri i inžinjeri dodavali ono najbolje. Izuzetno lagan sa idealnim prijanjanjem na lice. Gumirana anatomska papučica ne dozvoljava magljenje stakala kao ni klizanje sa lica. Model dolazi u dve boje okvira kao i sa mirror efektom na staklima.

Puma 002 udarni model Pumine kolekcije sportskih naočara. Lagan, udoban, moderan, jeftin sa mirror efektom na staklima. Ko nije preterano zahtevan idealan izbor. Dolazi u više boja pa ga je moguce kombinovati uz sve boje sportske opreme.

Espritova kolekcija sportskih naočara je idealan izbor za jugo-istočnu evropu. Ima najbolji odnos cena/kvalitet. Ostale odlike su kao i  kod bilo koje druge lowcoast linije naočara. Ono što je najbitnije je da su sve sporske sunčane naočare iz Kategorije 3. tj. Sa maximalnom zaštitom od UVA I UVB zraka.

Sve ove modele kao i mnoge druge možete naći kod nasih prijatelja u optici Profilens na Novom Beogradu. Bulevar Zorana Djindjica 12z. 011/311-1196
U sklopu očne kuce Profilens, nalazi se i prva Sport optika u Srbiji. Organizovana da izadje u susret profesionalnim sportistima i rekreativcima u segmentu sunčanih i dioptrijskih naočara. Za sve koji imaju problema sa vidom i ne znaju kako to da prevazidju u sportu, tu smo da posavetujemo kao i da ponudimo rešenja.

 

photo: Profilens, Pexels. com

Ima li leka za žuljeve koji muče sve trkače? – čarape za trčanje kao moguće rešenje
adidas UltraBOOST Parley – stari znanac u novom ruhu
Tags: , , , , , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed