Najave trka

34. Somborski polumaraton

16 komentara

Somborski polumaraton 2013 godine održaće se u nedelju 19. maja, sa početkom u 10 sati.

Somborski polumaraton na novoj stazi

Start polumaratona i Trke zadovoljstva je u nedelju 19.maja 2013. godine na glavnoj ulici ispred crkve svetog Đorđa u 10 sati.
Ove godine staza polumaratona je promenjena u odnosu na raniji period, trčaće se još više kroz sam centar grada i pored šetališta uz Veliki Bački kanal, kroz čuveno Somborsko zelenilo.

Start i cilj ostaju na istom mestu u ulici Kralja Petra I ispred robne kuće „Beograd”. Zatim se trka nastavlja ka Županiji, pa desno Vencem Stepe Stepanovića, pored ‘Sokolskog doma’, do Venca Petra Bojovića, pa ponovo ulaz na ulicu Kralja Petra Prvog.
Trka zadovoljstva koja je startovala zajedno sa polumaratonskom trkom se završava na startno ciljnoj ravnini i dužine je 1,7 kilometara.

Najveći deo trke nekih 13,8 kilometara se odvija po šetališno-biciklističkoj stazi pored Velikog Bačkog kanala, na relaciji od Apatinskog mosta do “Železničkog mosta“. Tu trkači prave 3 “okreta po 4,6 kilometara. Važno je napomenuti da se trči samo po šetališno-biciklističkoj stazi, nikako po kolovozu.

Nakon istrčana 3 okreta trkači se istim Apatinskim putem vraćaju na cilj, a ulazak je pored “Vajdingera“, ulicom Laze Kostića, pa pored Gradske kuće, ulazak na ulicu Kralja Petra Prvog.

Prijavljivanje

Okupljanje, prijava i svlačionice su u prostorijama Sokolskog doma Sportski cenatar “Soko“ Sombor (venac Petra Bojovića br.11) od 8 sati do 9.30 kada se dele i brojevi. Obezbeđen je zatvoren parking za sve tamkičare! Takođe nakon trke omogućeno će biti i tuširanje za sve trkače.

 • Takmičari koji se prijave do 19.04.2013. i izvrše uplatu do 30.04.2013. godine, plaćaju startninu 500 dinara.
 • Takmičari koji se prijave do 19.04.2013., a koji ne izvrše uplatu do 30.04.2013., plaćaju startninu 700 dinara.
 • Startnina za takmičare koji se prijave nakon 19.04.2013. godine, iznosi 700 dinara.
 • Startnina za strane takmičare do 19. aprila je 5 evra, anakon toga 10 evra.

Uputstvo za uplatu

 • Uplatioc: Ime i prezime, adresa
 • Svrha uplate: Startnina 34. Somborski polumaraton
 • Primalac: Atletsko rekreativni klub “Somaraton“, Juhasa Šandora 63, 25000 Sombor
 • Žiro račun: 160-335997-12, Banka Intesa – Filijala Sombor
 • Poziv na broj: Startni broj pod kojim ste prijavljeni!

U 13 sati je zajednički ručak u sali Sportskog centra “SOKO“.

Informacije

Info e-mail : somaraton@gmail.com
Web sajt trke: Somborski maraton

Somborski polumaraton je najstarija ulična trka u Srbiji, organizatori se svake godine trude da trkačima ponude neku inovaciju i unaprede kvalitet i zbog toga možemo slobodno da vam preporučimo da ovu trku svrstate u svoj kalendar za proleće.

Iznik Ultra planinski maraton u prelepoj Turskoj
Dodirni netaknutu prirodu – Tara Maraton 2013

Povezani članci

16 komentara. Leave new

 • Preporuka za sve one koji nisu nikad trčali u Somboru!

  Odgovori
 • Borce Miloskovski
  april 8, 2013 22:03

  Ja sam sluzio vojni rok u Somboru 1986g, ot tada nisam bio tamo.
  Nadam se da cu ove godine ucestvovati na trci, bas bi voleo.

  Odgovori
 • da li neko može da mi kaže kako će biti organizovan prevoz do Sombora. Ja ne pripadam nijednoj trkačkoj organizaciji ni klubu, trčim poslednjih pet godina i sada sam u problemu jer nemam prevoz.Individualni prevoz u ličnoj režiji je znatno skuplji. Javite mi gde mogu da se prijavim za prevoz autobusom iz Beograda do Sombora. Čula sam da Beograđani-trkači po grupama idu organizovano, pa bih htela da se priključim, hvala unapred.
  Snežana

  Odgovori
 • Damir Marković
  april 29, 2013 13:05

  Pozdrav dragi prijatelji. Biće nam drago da vas sve dočekamo u Somboru, kako ste i navikli:) Javilo nam se još ljudi u vezi prevoza. Takođe se slažem da ne bi bilo loše možda organzivati neku varijantu autobusa, jer po prijavama iz Beograda već sad ima 52 prijave, a iz Novog Sada koji je uz put ima 16 trkača. Što jeste potencijal da se popuni autobus, a stim i manji troškovi individualnog puta, samog puta i ostalo…I nravno druženje:)))

  Odgovori
  • Nije losa ideja, al vecina nas se vec samoorganizovala. Kada se napuni jedan auto do 5 ljudi, troskovi puta ne izadju skupi…
   A verujem da je i malo onih koji bi na sebe preuzeli organizaciju puta…

   Odgovori
   • Damir Marković
    april 29, 2013 13:42

    To je možda i najvažnije što si rekla – organizovanje puta. Mi možemo pomoći u nekom delu…ali opet to neko mora iz Beograda da vodi i organzuje:) No kako god mi smo tu pa ako se i pokrene neka priča, pomažemo:)

    Odgovori
   • ja bih se pridružila nekoj grupi koja putuje na Somborski polumaraton, možeš li da mi proslediš informaciju na mejl jovis011@hotmail.com? Nisam sigurna da ću uspeti sama da se organizujem solo trčim i ne pripadam ni jednoj grupi.

    Odgovori
 • Koji je krajnji rok prijave?

  Odgovori
 • Ako ima zainteresovanih za zajednicki prevoz do Sombora neka mi se jave 🙂
  Dva do tri mesta u autu.

  Odgovori
 • 064 3600992

  Odgovori
 • Pozdrav svima. Ja sam iz Beograda i putujem za Sombor na polumaraton (povratak za BG se podrazumeva). Kod mene ima tri mesta u novom i konfornom autu 🙂 065 9799 889

  Odgovori
 • Molim da ako neko ide kolima u Sombor iz Beograda a ima dva mesta da se javi radi podele troskova ili evantualno ako dvoje nema prevoz a hteli bi da idu na polumaraton u Sombor da se jave na 064 2272572. Miki

  Odgovori
 • Da li bi neko mogao da mi kaze gde se nalaze okrepne stanice, posto nigde nisam nasla tu info.? Hvala 🙂

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed