* NaslovnalifestyleMaratonMotivacijaTrčali smo sa

Casey Neistat 17 godina neuspeha ili puta do uspeha i ostvarenju maratonskog cilja

Nema komentara

Casey Neistat je doživeo nesreću na skuteru 2007. godine, doktori su rekli da više nikada neće moći da trči. Tada je zacrtao cilj da istrči maraton ispod 3 sata i počeo je neverovatan put.

Casey Neistat najpoznatiji vloger na svetu je trkač

Bilo je potrebno 17 godina da ostvari svoj cilj, ali krajem prošle godine, vloger Casey Neistat konačno je ostvario svoj cilj da istrči maraton za manje od tri sata. Sada je Neistat objavio novi video koji beleži njegov dug put od razorne nesreće do lične slave.

17 godina i 25 pokušaja do sub 3 maratona u 12 minuta vloga

U skoro 12-minutnom video snimku, vloger opisuje kako je, nakon što su mu doktori rekli da nikada neće trčati zbog povrede koju je zadobio usled pada sa skutera, trčao 25 maratona u naizgled beskrajnoj potrazi da završi ispod tri sata.

Nakon potpunog oporavka od operacije u kojoj mu je butna kost zamenjena čeličnom šipkom, Neistat je počeo da trči na maratonima širom amerike. Počeo je da trči sa respektabilnim vremenom 4:12, ali sa svakom uzastopnom trkom skidao bi više vremena sa nekoliko izuzetaka. Neistat je napredovao, ali mu je ciljano vreme još uvek izmicalo. Čak je zatražio pomoć nekadašnjeg olimpijca a sada personalnog trenera trčanja, Roberta Manđea, da mu pomogne u tome.

U pokušaju broj 24, maratonu u Njujorku 2023., bio je samo dva minuta sporiji od svog cilja. Činilo se da je Neistat bio rezigniran da nikada neće završiti svoj zadatak.

„Ne radi se o slomljenoj nozi ili o potrebi da se dokaže da je doktor pogrešio. Sada sam istrčao dva tuceta maratona. Sa 42 godine, upravo sam trčao najbrži maraton u svom životu. Ne moram da probijem barijeru od tri sata da bih znao ko sam. Bitna su iskustva, putovanje, čak i ako nisam uspeo u cilju“ – objasnio je Neistat

Naravno, samo se šalio: bio je odlučan da probije tročasovnu barijeru.

Casey Neistat istrčao maraton ispod 3 sata

U decembru, tokom maratona u Tusonu, Arizona, pokušaj broj 25, završio je sa vremenom 2:57. Konačno je to uradio. Razmišljajući o višegodišnjem putovanju, Neistat kaže da, iako cilj možda ne znači mnogo drugim ljudima, put i potera su bili više od broja.

„Radiš mnogo besmislenih, beskoriisnih gluposti. Postaješ opsednuti, provodiš godine fokusiran na njih, a bukvalno nikoga nije briga osim tebe. Ali ipak istrajavaš. Nastavljaš da trčiš, ne odustajeteš. Umireš pokušavajući jer kada sabereš sve te glupe, besmislene opsesije i dostignuća, ono čemu su jednaki, ono što sabiraju je tvoj život.“

Kakav opis maratona za kraj, svaka čast Casey

SENIORI ATLETSKOG KLUBA APATIN EKIPNO 28. MESTO NA KUPU EVROPSKIH ŠAMPIONA U KROSU
Prestanite da radite ovih 10 stvari i učinite trčanje još boljim za vas
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed