Prošlo je malo više od mesec dana od kako sam se pridružila ekipi sa trcanje.rs. Taman se zatvorio jedan krug, jedan proces, a evo, bliži se i kraj ove godine. U više navrata sam pomenula kako jedva čekam tu 2013. i radujem se 1. januaru više nego ponoći 31. decembra.
Hajde da sumiram ovu godinu i ovih mesec dana preokreta; vratila sam se trčanju, regulisala sam ishranu i naterala sam se da vežbam makar 30 minuta dnevno. Izmene koje sam unela:
3. nedelja – izbacila sam alkohol i slatkiše
2. nedelja – ograničila sam se na jedno parče hleba dnevno, izbacila sam kafu i unela sam voće za doručak
3. nedelja – potpuno sam izbacila hleb i testo i unela sam musli za večeru
4. nedelja – konkretno trčanje
5. nedelja – vežbe u trajanju od 30 do 45 minuta dnevno
Osećam se sjajno i rezultati se već vide. Ono što je bitno u čitavoj ovoj priči jeste da JA ovo želim zbog sebe i zaista mi nije teško da istrajem. Pronašla sam staze, vežbe, ljude i namirnice koje mi odgovaraju, sve je na mestu i ono što mi jedino preostaje jeste samo trčanje ka cilju. 🙂
Za 2013. godinu imam toliko planova, da nisam sigurna kako će me izdržati. 🙂 Natovarila sam se planinarskim rancem punim ideja i projekata, čekam da se uspenjem uz Mont Novušansu i ponosno zabodem zastavicu sa mojim imenom. Jer 2013. je moja godina. Neću da otkrivam baš sve, ali evo tri hinta: bistro, cilj i nešto pozajmljeno. 😉
A vama želim ove tri stvari sa narukvica koje smo delili u četvrtak na zabavi povodom davanja donacija zarad akcije Stvarno važan maratonski vodič. Delić atmosfere: izvrsno kuvano vino, muzika, čajevi, mnogo inspirativnih ljudi i čoko kolačići koje sam spremila, a nisam čak ni stigla da ih fotografišem jer su nestali u sekundi.
Odabrala sam zelenu narukvicu sa natpisom “prijateljstvo“ i u tom duhu želim da provedem novogodišnju noć, pa tim povodom zajedno sa jednom sjajnom ekipom pravim žuraju za pamćenje. Ja sam zadužena za klopu, ostale cice su se prihvatile pravljenja domaćeg kuvanog vina, dok su muški u raspoloženju da glumataju didžejeve. Kako to obično ide kod nas, počnemo sa Foo Fighters – Dear Rosemary, pa pređemo na Iron Maiden – Wasted Years, a onda dočekamo zoru uz Bijelo dugme – Nakon Svih Ovih Godina.
Iskrena da budem, odlučila sam da moram nazdraviti sa makar jednom čašom kuvanog vina. Ono kada me uhvati sevdah uz mejdene, nema izlaza. A do tog momenta, spremila sam posebno pićence i to od čaja (a kako drugačije). U pitanju je domaći ledeni čaj i vrlo brzo se pravi i još brže ispija. 🙂
Potrebne namirnice za 2l ledenog čaja:
- 1l vode
- 350ml bistrog soka od jabuke
- 350ml bistrog soka od pomorandže (dakle bez pulpe)
- 300ml kisele vode
- 2 filter kesice voćnog čaja sa aromom pomorandže i cimeta
- 2 filter kesice voćnog čaja sa aromom jabuke i cimeta
- 2 filter kesice čaja od nane
- 4 kašike meda
- jedna pomorandža
- led
Skuvajte vodu za čaj i ubacite sve filter kesice u nju. Najbolje je da vodu kuvate u šerpi, kako biste kasnije 2l tečnosti lakše prebacili u frižider i ohladili. Kada kesice odstoje (nekih 10-ak minuta), izvadite ih i ostavite da se čaj malo prohladi. Kada postane mlak, u njega dodajte med, sokove i kiselu vodu. Promešajte i ostavite u frižideru da se hladi barem dva sata. Ja ledeni čaj serviram u visokim staklenim čašama koje ukrasim šnitama pomorandže i ledom. Slamčica obavezna!
A sada odoh da odmaram jer mi je ovo prvi slobodan vikend nakon mnogo vremena. Dekorisanje kuće (ako se još uvek niste okitili svetlucavim trakama i bradama, i ako nemate ideju za serviranje hrane i pića – slobodno bacite gvir na moja istraživanja na tu temu: praznični dekor), izležavanje, filmovi i moja dva dečaka. Ljudi pozdrav i čitamo se sledeće godine! 🙂
16 komentara. Leave new
Coko kolacici <3 :))) Ziveli domaci kolaci i vrsne kuharice 😀
Hvala na zeljama ! Super post! Cmok
Živele žene koje smišljaju super recepte za čoko kolače! 😉
ps.Srecna Nova! :))
Cheers!
Takođe! 🙂
Doza optimizma za sledeću godinu :)! I za nezaboravno veče među prijateljima, kako to samo mi umemo 😉
Podigli smo slavlje na viši nivo: prešli smo sa SNG na NG! 🙂
Mali, ovo je samo nagoveštaj nove godine koja će nam svima biti sjajna i za pamćenje!
Čvrsto verujem da je tako! 🙂
Bookmarkovano, obavezno pravim čim stignem 😉
Super! Javljaj utiske! 🙂
Odlican clanak, svake subote jedva cekam da vidim koja ce tema biti..
Hvala ti! 🙂
Sjajan clanak i recept! Ke smuckam to snajki i bepcu u njoj 🙂 Hvala trkacice 😀
Nema na čemu! 🙂
sva podrška za Iv! ali ja bih ipak recept za čoko – kolačiće, bili su više nego izvrsni!