Vesti

Trčanje i cigare? Trkač iz Kine pušio i istrčao maraton za 3:28

Nema komentara

Da li bi vam ikada palo na pamet da trčite trku i pušite cigaru za cigarom? 50godišnji trkač iz Kine je uradio upravo to. Istrčao je maraton Sin’anjiang u Jiandeu u Kini za 3:28,45 dok je pušio.

Trkač iz Kine, čiji je nadimak „Ujka Čen“, postao je viralan na kineskoj aplikaciji za društvene mreže Weibo. A onda su i organizatori proslavili njegovo dostiće time što su podelili njegov sertifikat. Iako je pušio, Čen je završio 574. od skoro 1.500 trkača.

Ovo je treći put da trči i puši

A da stvar bude „bolja“, ovo nije prvi put da se 50-godišnji Čen upustio u ovakav „izazov“. Naime, on je 2018. trčao Guangdžou maraton, a onda 2019. Sjamen gde nije ispuštao cigaretu. Oba puta je trčao ispod 4 sata (2018. 3:36, a 2019. 3:32).

Važno je napomenuti da je Čen i ultramaratonac koji je trčao razdaljine od 50km, a isto tako je trčao i 12 sati (na kojima nije pušio).

S obzirom na zanimljive rekorde koji se obaraju na maratonima, trčanje maratona uz dim cigarete nije na listi Ginisovih svetskih rekorda.

Čenov postupak je izazvao i frustracije i oduševljenje. Jedni kažu da bi ovakav vid „zabave“ trebalo zabraniti, a drugi ne mogu da veruju koji je rezultat Čen postigao.

Tehnični ne postoje pravila koja zabranjuju trkačima da puše. Negde se podrazumeva da niko neće raditi nešto što odmaže performansama.

3. Jesenji Beogradski polumaraton – trka za kraj sezone koja se ne propušta!
Milijan Dimitrijević: Everesting na Kablaru za manje od 30 sati
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed