Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Trčanje i cigare? Trkač iz Kine pušio i istrčao maraton za 3:28

Da li bi vam ikada palo na pamet da trčite trku i pušite cigaru za cigarom? 50godišnji trkač iz Kine je uradio upravo to. Istrčao je maraton Sin’anjiang u Jiandeu u Kini za 3:28,45 dok je pušio.

Trkač iz Kine, čiji je nadimak “Ujka Čen”, postao je viralan na kineskoj aplikaciji za društvene mreže Weibo. A onda su i organizatori proslavili njegovo dostiće time što su podelili njegov sertifikat. Iako je pušio, Čen je završio 574. od skoro 1.500 trkača.

Ovo je treći put da trči i puši

A da stvar bude “bolja”, ovo nije prvi put da se 50-godišnji Čen upustio u ovakav “izazov”. Naime, on je 2018. trčao Guangdžou maraton, a onda 2019. Sjamen gde nije ispuštao cigaretu. Oba puta je trčao ispod 4 sata (2018. 3:36, a 2019. 3:32).

Važno je napomenuti da je Čen i ultramaratonac koji je trčao razdaljine od 50km, a isto tako je trčao i 12 sati (na kojima nije pušio).

S obzirom na zanimljive rekorde koji se obaraju na maratonima, trčanje maratona uz dim cigarete nije na listi Ginisovih svetskih rekorda.

Čenov postupak je izazvao i frustracije i oduševljenje. Jedni kažu da bi ovakav vid “zabave” trebalo zabraniti, a drugi ne mogu da veruju koji je rezultat Čen postigao.

Tehnični ne postoje pravila koja zabranjuju trkačima da puše. Negde se podrazumeva da niko neće raditi nešto što odmaže performansama.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Vesti

Nike izazov ovog vikenda! Testiraj koliko si brz/a, a Intersport nagađuje. Trči barem 30 s brže od 14 km/h  i osvoji Nike poklon! Najbrži...

Vesti

Everesting, kao najteža planinarska disciplina predstavlja ekstremni izazov mnogim planinarima. Suština je napraviti visinsku razliku koliko iznosi najviši vrh sveta Mont Everest 8848 metara....

Najave trka

3. Jesenji Beogradski polumaraton biće trka koja se ne propušta. Preko 2000 učesnika popunilo je prijave putem sajta Beogradskog maratona i obezbedilo svoje mesto...

Vesti

Birmingem će biti domaćin Evropskog prvenstva 2026. godine, kako prenosi Evropska atletika. Ovo je prvi put da je britanski grad domaćin Evropskog prvenstvo u...