Vesti

Kanađanka oborila Ginisov svetski rekord trčeći maraton sa dvoje dece

Nema komentara

Tifanne Thayme, Kanađanka koja živi u Dubajiu, je oborila Ginisov svetski rekord (očekuje ratifikaciju) na Adnoc Abu Dhabi maratonu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u subotu, prenosi Canadian Running. I to ne bilo kakav rekord, već trčeći maraton sa svoje dvoje dece u kolicima.

Tom prilikom, Thayme je završila maraton za 3:20:58. Bila je brža za više od minut od rekorda Jessica Bruce iz Ujedinjenog Kraljevstva iz 2017 (3:22:05).

„Nije se uvek radilo o trčanju – bilo je o majčinstvu“

Thaime je bila 18. u ženskoj trci i bila 6. u svojoj starosnoj grupi, uprkos tome što je gurala svog trogodišnjeg sina i jednogodišnju ćerku na celoj distanci.

„Nije se uvek radilo o trčanju – bilo je o majčinstvu“, rekla je ona. „To je zaista bio moj način da kombinujem svoju strast i prioritet.“

Thaime je trčala od malena sa svojim ocem. Odustala je od posla u avio kompaniji kako bi se fokusirala na porodicu, a majka ju je podsetila da trči, tako što joj je poklonila kolica za trčanje nakon porođaja:

„Ako mi se trčalo, morala sam i njega (sina) da nosim sa sobom. Počelo je da mi se sviđa, a primetila sam da se sviđa i njemu“, rekla je Thaime.

Oborila Ginisov svetski rekord uz muža koji je bodrio

Thaimein muž, Eamon Sallam, takođe je trkač. Bio je podrška pri organizovanju rasporeda kako bi se uklopio u Thaimein trening. Sallam ju je pratio na biciklu tokom događaja i uveravao se da su deca dobro. Pobrinuo se da Thaime prati Ginisove smernice kako bi njen rekord mogao biti ratifikovan.

Thaime je ispričala da se njen život neizmerno promenio nakon što je dobila decu. „Možda ćete se osećati preplavljeno, nevidljivo ili izgubljeno u ovoj novoj ulozi“, rekla je ona.

„Kao majka, želim da posvetim svoje dostignuće svim mamama koje su budne usred noći da smire uplakanu bebu ili majku koja nema vremena da opere zube ili se presvuče sa dvoje dece koja trče okolo.“

Sezona trka u UAE traje od oktobra do aprila. Pa se Thaime nada da će se uklopiti u još nekoliko trka u kolicima na kraćim stazama (tako da može da uživa u njima dok su deca još dovoljno mala da može da ih gura). A zatim će završiti svoju sezonu sa „nekim solo trkama da procenim gde se nalazim bez kolica“, rekla je Thaime.

Fotografija: Canadian Running

Olimpijski komitet Srbije izabrao najuspešnije sportiste, timove i trenera Srbije u 2022. godini
Nenad Živković: Prvi Kruševljanin koji je istrčao deonicu od Kruševca do Kopaonika za 7 i po sati
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed