Vesti

81-godišnjak istrčao više od 87 km ispod 9 i po sati

Nema komentara

81-godišnji zidar, Johannes Mosehla, postao je najstariji trkač koji je završio čuveni Comrades maraton u Južnoj Africi, istrčavši 87,7 km od Pietermaritzburga do Durbana za 9:26:10.

Pročitajte i: Čika Vlada je počeo da trči sa 55 godina, a juče je proslavio 89. rođendan

„Osećam se snažno“, rekao je Mosehla u južnoafričkim vestima24. „Mogao bih ponovo!“ dodao je, potvrđujući da planira da se vrati na Comrades trku i sledeće godine.

Mosehla trči od 1963. godine

Mosehla je da ne postoje prečice da postanete najstariji finišer: „Moja tajna je da treniram. Ne možete pobediti bez treninga“, koji trči od 1963. godine i nastavlja da trenira tri puta nedeljno, prelazeći razdaljine od pet do 32 km.

Mosehla je rekao da se nada da će njegova trka poslati poruku da ljudima „brojevi i godine ne smeju da budu izgovor. Ja imam 81 godinu, ali ne obraćam pažnju. Mora telo da me kontroliše a ne broj. Ali i dalje sam snažan, i ne obazirem se na godine.”

Pročitajte i: Hiroshi Inada najstariji finišer svetskog prvenstva u Ironman triatlonu. Sertifikovan od strane Guinness World Record

On je oborio decenijama star rekord, koji je postavila legenda trke – Wally Hayward. Hayward je sa 80 godina prešao cilj ove trke 1989. godine za manje od dva minuta ispod limita.

Rekord Tete Dijana od 5:13:58

Prošlogodišnji pobednik, Tete Dijana iz Rustenburga u Južnoj Africi, odbranio je Comrades krunu sa vremenom od 5:13:58. Rekord kojim je „skinuo“ više od četiri minuta od rekorda koji je postavio David Gatebe 2016.

Pročitajte i: 96-godišnja trkačica oborila svetski rekord na 5k u kategoriji žena 95+

Gerda Steyn je ovogodišnju stazu istrčala za 5:44:56, smanjivši rekord u ženskoj kategoriji za skoro 10 minuta iz 1989.

Izvor: Canadian Running

Jim Hines: Preminuo prvi sprinter koji je istrčao 100 metara za manje od 10 sekundi
Kako je Monika Puig izašla iz depresije uz trčanje?
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed