Triatlon

Četvrti triatlonac sveta, Max Neumann, odustao od Ironman Evropskog prvenstva u Hamburgu

Nema komentara

Australijanac Max Neumann, četvrti najbolji triatlonac na svetu, odlučio je da odustane od IRONMAN Evropskog prvenstva za muškarce u Hamburgu i vrati se kući u Australiju.

Pobednik PTO Tour European Open-a, trebalo je da se bori protiv Alistair Brownlee i Jan Frodena u Nemačkoj ovog vikenda, ali nije mogao da se oporavi i pripremi se nakon trke.

Pročitaj i: Triatlon je sport kojim može da se bavi svako

Kako je rekao za The Triathlon Hour, bio je uzbuđen što će se trkati protiv Frodena i Brownlee, ali ovaj “obračun” će morati da sačeka drugu trku.

Umesto toga, Neumann se sada fokusira na PTO Asian Open i IRONMAN svetsko prvenstvo u Nici. Pogotovo zato što cilja da poboljša svoje trenutno 4. mesto.

Neumann: “Nema ništa bolje od povratka kući”

https://www.instagram.com/p/Cr7WjEyIwPK/

Za Neumanna, odluka da se vrati kući bila je laka, s obzirom da su Australijanci postizali uspehe ove sezone čak i sa sedištem u Australiji.

„Ništa nije bolje nrgo vratiti se kući u Australiju nakon mesec dana provedenih na putu. Mala promena u rasporedu za mene nakon početka sezone na PTO European Open-u.”

Pročitaj i: Ognjen Stojanović se kvalifikovao za Evropske igre 2023.

„Nisam mogao da dovedem telo u Ironman formu posle Ibice, pa smo odlučili da krenemo kući i dobijemo mesec dana prednosti u pripremi za PTO Asian Open i Nice Ironman World Champs.”

S obzirom da je Neumann sada van trke, borba na Evropskom prvenstvu u IRONMAN-u u Hamburgu odigraće se između Frodena i Brownleea.

Izvor: Tri247

Pobednik Ironman Lanzarotea, Arthur Horseau, ostao je bez slota za Svetsko prvenstvo u Nici
Evropsko prvenstvo u Ironman-u 2023. u Hamburgu: Trku obeležila pobeda Denisa Chevrota i tragična nesreća
Tags: , , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed