Connect with us

Hi, what are you looking for?

* BEOGRADSKI MARATON *

Lični Beogradski maraton. Kako su beogradski trkači obeležili svoj praznik

Kada bi nekim slučajem crkva bila zabranjena i praznovanje ukinuto, vera bi i dalje opstala, jel tako? Isti je slučaj i sa trčanjem. Nije religija, ali za mnoge ima slično mesto u životu. A koje su glavne “svetkovine” za trkače? Naravno trke. Beogradski maraton je odložen, ali se 26. april 2020. ipak slavio!

Koliko je voljen Beogradski maraton, i koliko se ljudi revnosno spremalo za njega, govori u prilog i činjenica da su mnogi istrčali svoj maraton, polumaraton ili Trku zadovoljstva u svojim gradovima širom Srbije, ali i regiona! Sigurno znate bar nekog ko je pre “policijskog časa” negde istrčao i posvetio svoje trčanje BG maratonu.

Evo kako su Beograđani obeležili ovaj dan, pre ili posle 26. aprila, kada je bilo dozvoljeno kretati se ulicama

Nemanja Katanić i njegovi prijatelji startovali su kod parka Tašmajdan, odnosno Crkve Sv. Marka (tamo gde bi i inače bila startna kapija) u 5:30. Ko može da ustane ovako rano – sigurno da dve sreće grabi! Cilj polumaratona je, zna se, na Terazijama!

Ova ekipa se potrudila da ovekoveči svoj lični Beogradski ovim kratkim videom. A slavlje je za Nemanju utom bilo veće jer je ovo trebalo da bude njegov 100. zvanični polumaraton u životu! Nemanja kaže da je stao na 96-om, jer su i drugi polumaratoni otkazani, koji su prethodili beogradskom. Ali, nastaviće se!

Na drugom kraju grada…

Danijela Jurošević i Dušan Marinković sve ovo vreme su vredno trenirali, jer treba biti spreman na sve što dolazi posle korone, tako da su pred vikend kada je planiran Beogradski maraton, istrčali jedan omaž, i to u punoj dužini od 42km! Njihova ruta nije pratila zvaničnu trasu, jer startuju iz svog kraja, ali je bila prilično zanimljiva:

Pošto i neki ljubimci vole da trče, a oni su imali tu sreću da mogu slobodno da se kreću makar na kratko, te nedelje, 26. aprila, Danijela i Čeda su istrčali i Trku zadovoljstva!

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pokažite nam kako ste vi proslavili ovaj trkački praznik, dok ga ne budemo slavili u novom terminu u oktobru!

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Ona trči

Novo istraživanje pokazuje da postoje razlike u načinu na koji se muška i ženska srca prilagođavaju maratonskom treningu Tokom poslednjih nekoliko decenija, sportistkinje su...

* BEOGRADSKI MARATON *

U nedelju 7. Novembra se održava najveći maraton na svetu TCS New york City Marathon. Fred Lebow je osnivač ove trke i vizionar koji...

* Naslovna

Pekinški maraton koji je ovog vikenda trebalo da se održi je odložen do daljnjeg. Kina nastoji da suzbije epidemiju i da se vrati na...

* Naslovna

Zakazivan i otkazivan u više navrata, 44. Pariski maraton, sa godinu i po dana zakašnjenja, održan je 17. oktobra ove godine. Predviđen za 5....