Trčali smo sa

INTERVJU: Aleksandar Radukin, Homepage – Posle 23.000 istrčanih kilometara mnogo toga se promenilo

Nema komentara

Ambasadori Serbia Business Run-a su uspešni pojedinci. Oni su lideri na svojim pozicijama, preduzetnici i vlasnici kompanija i vizionari sa jasnim ciljevima koje ostvaruju. Sa druge strane oni su ljudi od integriteta koji zagovaraju zdrave navikei inspirišu nas da se brinemo o sebi i svojim kolegama. Kako uspevaju da uklope poslovne i privatne obaveze sa aktivnim životom, pročitajte u nastavku.

Šta za vas znači biti Ambasador Serbia Business Run serije?

Veliko priznanje, čast i zadovoljstvo. Svakako jedan od ispunjenih ciljeva. Otkad sam krenuo u preduzetničke vode krenulo je nekako paralelno i trčanje, kao neka logična posledica.

Često sam razmišljao kako da ove dve stvari uvežem i pronađem tu vezu. Verovatno je to ono famozno i već toliko puta prežvakano izlaženje iz zone komfora, spremnost da probleme i nelagode prihvatiš kao izazove. Biti ambasador trke je potvrda da ta veza postoji, da su posao, trčanje, uopšte rekreacija, druženje neka fuzija zdravog i srećnog čoveka koja izaziva dalju lančanu reakciju u vidu ostvarivanja ostalih stvari u životu – porodica, uspeh, ishrana, mentalna ravnoteža…

Koji moto svakodnevno sledite na svom poslu?

Fokus, timski rad i jasno definisani ciljevi kao formula uspeha. Ništa se ne dešava slučajno i svakako ništa se ne podrazumeva.

Kada ste počeli redovno da trčite?

Pre tačno 6 godina. Imao sam 40kg više nego danas. Posle 23.000 istrčanih kilometara mnogo toga se promenilo.

Kada trčite ili vežbate? Kako usklađujete trening i poslovne obaveze?

Dobrim planom sve se postiže. Ustvari, poštovati plan je pobeda.
Ja sam jutarnji tip. Ustajem svako jutro u 5.30h, oko 6.15h sam napolju i trčim do nekih 8h. Posle toga tuširanje pa na posao od 9h. Jedino tako mogu da uskladim trening, posao i porodicu. Kad se od ovoga napravi zdrava navika to postaje i potreba. Tada prelazite na sledeći nivo gde vam motivacija nije potrebna.

Koje su osnovne vrednosti koje za vas ima trčanje?

Satisfakcija urađenim, to je taj dobar osećaj. Zadovoljstvo što radiš nešto dobro za sebe i što to onda utice pozitivno i na tvoj posao i na okolinu. Generalno, osečaš se bolje, nemaš zdravstvenih tegoba. Dobro je biti onaj frik koji istrči za polumaraton za doručak.

Na koji način vas trčanje čini boljim u poslu, a na koji u privatnom životu?

To sve ide nekako zajedno, kockice krenu same da se slažu, ako negde zaškripi to će se odraziti na kompletnu sliku. Trpi sve, i posao i porodica i zdravlje. Ovaj šablon je prisutan i kod mene, taj zaokret u životu je napravio lančanu reakciju koja je uticala na sve ostalo.

Koja je vaša poruka za kolege koji još nisu počeli da trče?

Odgovorno tvrdim da svaka zdrava osoba može da istrči bar 10 kilometara za manje od mesec dana. Nije lako, treba stisnuti zube, trpeti bol, isključiti izgovore i linije manjeg otpora. Treba od dobre, tj najbolje moguće navike kreirati potrebu. Jako nezgodan put, ali kao i sve u životu – ili se prepustiš ili zaploviš. Budite pametni i pomozite sebi. Težak posao i napor se uvek na kraju isplate. Samo treba doći do tog kraja kad shvatamo da nije bilo džabe. Novi Sad je grad idealan za rekreativce. Bukvalno je ceo grad dobro staza za trčanje. Takvu privilegiju mnogi samo sanjaju. Iskoristimo to!

Šta očekuješ od Novi Sad Business Run – a?

Praznik trčanja začinjen pozitivnom atmosferom. Promociju pravih korpo vrednosti, poštovanja zaposlenih i njihovih potreba. Lokacija je savršena, ekipa je odlična. Više nam ne treba.

 

Prijave za Novi Sad Business Run su otvorene do 30.09.2018 – Više Informacija pronađite na ovom LINKU

Šarena trka – Milena Berić boji crno beli trkački svet
Zdravko Mišović – Za 10 godina trčanje će biti normalna stvar, dostupna svima
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed