Treba li šta dodati ako kažemo da je trčanje recept za dug i zdrav život? U slučaju Angeline Anđelić, penzionisane učiteljice, to svakako važi.

Rođena 1936. godine, ova živahna pobornica aktivnog života trči ultramaratone već godinama, a trčanjem je počela da se bavi od svoje 55. godine.  Trčanje joj je posle posle sinovljeve smrti postalo smisao života, a potom otvorilo i jedan novi svet. Angelina je trčala u mnogim svetskim metropolama, a tako nastavlja i dalje.

Sa ovom ultramaratonkom ekipa B92 je uradila intervju na prošlogodišnjem 13. Beogradskom ultramaratonu, a ova ultra baka je i dalje aktivna. Na pitanje reporterke B92, Gordane Nešković Lopičić, šta joj je trčanje donelo, Angelina odgovara: “Prvo zdravlje, a onda vas nekako ponese i u svemu drugom. Ja kad se istrčim i dođem kući i istuširam se, ja tad kao krila da dobijem.” Potom nastavlja: “Kada trčim, ja ne mislim ništa, probleme sve ostavim, to je vrlo važno. Jednostavno kada krenem da trčim i uhvatim ritam, noge same idu”…

Dok mnogi penzioneri u parku sede i čuvaju unuke, Angelina ne propušta priliku za trening, jer joj je dan karatak da završi sve što je isplanirala.

Na 14. Beogradskom ultramaratonu, održanog 25./26. septembra 2010. Angelina je trčala na 24 sata i za to vreme istrčala 90 km. Prethodne godine je na istom mestu uspela i celih 102 km da istrči.

[cf]iframe[/cf]

Želimo joj puno uspeha i još mnogo trka.

Foto: Mondo