Kako su podeljene kategorije patika za trčanje?

U suštini modeli patika za trčanje su podeljeni slično kao što su podeljeni hoteli, zvezdicama. Dakle od maksimalne tri do jedne zvezdice. Šta u praksi to znači:

* – entry level – patike za trčanje bez dodatih tehnologija i najjednostavije izrade, najpristupačnije cene

** – all around – patike za trčanje sa ugrađenim tehnologijama koje pomažu određenoj grupi trkača, u ove modele proizvođači ne ugrađuju svoj najnoviju tehnologiju i nikada svu tehnologiju kojom raspolažu – srednji cenovni rang

*** – top modeli – najnoviji i najsavremeniji modeli – najskuplji modeli

Zašto je ovo značajno?

Kada imate potrebu za novim patikama, često se kupovina pretvori u dugu i zbunjujuću potragu. Idete iz radnje u radnju i ne znate zašto neka patika košta 4.500 a neka 18.000 dinara.

Ako imate budžet od 5.000 – 6.000 dinara i želite najbolju moguću patiku za taj novac, preporuka je da odmah izbrišete brend radnje sa spiska i odmah odete u multibrend prodavnicu, tamo ćete pronaći najveći broj modela sa jednom i dve zvezdice.

Još jedna dobra stvar je da posetite i Outlet radnje i proverite ponudu starijih modela sa velikim popustima.

Aktuelni modeli patika za trčanje

Malo smo istražili za vas, koji su modeli zanmljivi a koštaju manje od 6.000 dinara. Pretragu smo podelili po brendovima i ovo su rezultati.

Champion

Ovaj brend se u poslednje vreme ozbiljno posvetio trčanju. Pored pristupačnih cena patika, tu su i helanke, brushalteri i neki super gedžeti koje možete da nađete. Nama su za oko zapala dva modela patika, za koje verujemo da mogu da budu super za trening i koštaju malo. Sledeće nedelje sigurno testiramo neki od ova dva modela i prenosimo utiske.

Champion Patriot

Champion PAX

Nike

Kada govorimo o Nike patikama i budžetu do 6.000 dinara, sigurno je da nećete uspeti da nađete neki od njihovih glavnih modela po toj ceni. U Outlet radnjama možda i iskopate neki stariji model ali ni to nije sigurno, više je pitanje sreće. Ipak, postoje sasvim solidni modeli patika za trening po ovoj ceni.

Nike dualfusion 2

Nike Revolution

adidas

Za adidas važi slično što i za Nike, njihovi premium modeli su u višem ceovnom rangu i nećete moći da ih nađete po ovoj ceni. Ipak, neki stariji i jako dobri modeli su se našli u našoj pretrazi.

adidas super nova glide 

adidas clima cool ride

adidas lite pacer

Reebok

Reebok ima nekoliko modela za trčanje, iako je ovaj brend više koncentrisan na fitnes i cross fit. Izdvajamo model Reebok sublite duo flow koji može da vam bude zanimljiv.

asics

asics zaista ima veliku lepezu patika za trčanje i sličnu politiku poput Nike i adidasa. Ovo su neki jako zanimljivi modeli koji ne koštaju mnogo obzirom da su na popustima.

asics pursuit

asics patriot 6

#volimtrcanje

U aprilu smo pokrenuli #volimtrcanje kampanju u sklopu koje smo sa našim partnerima iz Sport Vision-a obezbedili 20% popusta za sve naše čitaoce koji se prijave na listu. Pročitajte kako da obezbedite popust i pridružite nam se.