Najave trka

Zimski Maraton Samoprevazilaženja – da li će 25. izdanje biti obeleženo rekordnim prijavama ili novim rekordima?

Nema komentara

Da li ste ikada čuli ili učestvovali na Zimskom Maratonu Samoprevazilaženja? Malo ljudi zna da je ovaj maraton jedan od prvih maratona koji je organizovan u Srbiji. Ove godine održava se 01. marta po jubilarni 25. put.

Manifestacija se sastoji od 2 trke: maratona (42.2km) koji startuje u 10,00h i polumaratona (21.1km) koji startuje u 11,00 sati.

Šta životu daje vrednost, ako ne njegov neprestani vapaj za samoprevazilaženjem? – Šri Činmoj

Zimski Maraton Samoprevazilaženja je specifičan i razlikuje se po tome što se trči u parku Čair u Nišu na kružnoj stazi dužine 1057m (maraton 40 krugova, polumaraton 20 krugova).

Iako ovo nije uobičajeno za maratonske trke, ovakav setup pruža posebne uslove za sportiste, koji često manjkaju maratoncima na većini trka poput redovne provere prolaznih vremena, stalna podrška publike, redovna okrepna stanica, konstantno okruženje učesnicima trke…

Kako i ime manifestacije govori, organizatori gaje duh samoprevazilaženja. Želja im je da podstaknu i inspirišu učesnike da osete da je prevazilaženje ličnih sposobnosti i rezultata svakog trkača bitnije od plasmana u trci.

Zbog svega toga mnogi takmičari biraju da učestvuju na ovoj trci skoro svake godine, a neki od njih poput Milorada Petrovića i Draga Boroje skoro da nisu propustili nijednu trku od samog početka organizovanja ove manifestacije.

Kako se ova trka održava pred kraj pripremne sezone i neposredno pre početka takmičarske sezone, mnogi biraju da učestuju u ovoj trci kako bi iskontrolisali svoju formu i tempirali treninge i takmičenja koja slede.

Više informacija o trci saznajte na sajtu manifestacije: www.zimskimaraton.com

Link za prijave

Facebook event

Otvorene prijave za najizazovniju trku u Beogradu 2020-e – Extreme Intimo Underpants Run!
Da li je trkačima dovoljno „RUN“ ili je „MORE“ postalo neophodno?
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed