Najave trka

Deda mrazevi i baba mrazice ponovo u trku!

Nema komentara

Beogradska Nova godina i ove godine biće tradicionalno obeležena osmom po redu trkom deda mrazeva!

Pod pokroviteljstvom Skupštine grada i Sekretarijata za sport i omladinu, u nedelju, 27. decembra, u 13 časova biće održana , „Beogradska trka Deda Mrazeva”. Belom stazom Deda Mraza će kažu trčati ili prošetati preko 3.000 domaćih Deda Mrazeva i Baba Mrazica, i proteže se delom ulice Kralja Milana. Centralno mesto manifestacije je plato kod Terazijske česme, gde će se nalaziti kapija starta i cilja.

Punktovi za preuzimanje kostima i kapica otvaraju se u 11 časova, kada počinje i muzički program na centralnoj bini. U programu će nastupiti poznati umetnici kao i veliki broj javnih ličnosti iz sveta kulture i sporta. Startna – ciljna kapija nalazi se pored Terazijskog platoa.

Kao i prethodnih godina, i ovogodišnja trka Deda Mrazeva je humanitarnog karaktera. Prikupljaće se novčana sredstva za decu sa cerebralnom paralizom. Humanitarna akcija se odvija u saradnji sa Specijalnom bolnicom za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.

Pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život“, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti postavljeno na platou ispred hotela „Balkan“ od 10.00 do 14.00.

Organizatori trke su Fondacija „Natalis“ i Sportski savez Rakovice pod pokroviteljstvom Skupštine grada i Sekretarijata za sport i omladinu.

Svi učesnici trke će na poklon dobiti sertifikat o učešću.

SkyRunning 2016 počinje trkom uz najduže stepenice u Srbiji!
SkyRunning Srbija: kalendar trka za 2016.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed