Najave trkaVesti

Svi trkači su šampioni: Srbija maraton startuje na 5 i 10km 4.11.

Nema komentara

Po prvi put u Srbiji čeka te trkački spektakl godine!

Serbia Marathon zatvara trkačku sezonu, u nedelju 4.11.2018. godine, trkama od 5 i 10km, sa spektakularnim finišom u Beogradskoj areni.

U organizaciji Atletskog Saveza Srbije, institucije koje već 70 godina razvija stadionsku i vanstadionsku atletiku, nastao je Serbia Marathon, događaj koji zatvara trkačku sezonu na najbolji način. Ravna i brza staza sa finišom u Beogradskoj areni u kojoj vas čekaju najbliži navijači i besplatan program Kids Athletics samo su delovi bogatog muzičkog i sportskog programa koji vam spremamo za nedelju 4. novembar 2018. godine.

ALL RUNNERS ARE CHAMPIONS!

Svaki trkač i svaka trkačica za nas su šampioni. Svaki učesnik Serbia Marathon-a imaće priliku da na mestu naših najvećih uspeha, u hramu sporta, oseti isto ono što su osećali i Novak Đoković, Ivana Španović, rukometaši , odbojkaši, vaterpolisti i svi koji su ikada nastupali na borilištu Štark Arene. Nakon prolaska kroz cilj, čeka nas muzički program i velika žurka za sve trkače, ali i verne navijače za koje je ulaz besplatan!

IZABERITE VAŠ STARTNI PAKET

Trkači u ponudi imaju dva paketa: ALL INCLUSIVE i JUST RUN.

 • JUST RUN paket vam za 1.000,00 dinara do kraja prijava nudi startni broj, medalju na cilju, okrepu i medicinsku službu .
 • ALL INCLUSIVE paket sadrži startni broj sa čipom, JOMA majicu reprezentacije Srbije u atletici, medalja na cilju, online diploma, okrepa na stazi i cilju, hranu i piće posle trke i pokloni sponzora

Cena “ALL INCLUSIVE” paketa:

 • 1 – 1000 učesnika ili do 15. avgusta  = 1500 din
 • 1000 – 2000 učesnika ili do 15. septembra = 2000 din 
 • 2000 – 3000 učesnika ili do 20. oktobra = 2200 din 
 • 3000 + učesnika ili do 1. novembra = 2500 din
 • Kasna cena, 2.11. i  3.11 = 3600 din

PRIJAVI I POKAŽI SVOJU EKIPU! 

Za grupe od 10+ trkača i trkačica odboreni su sledeći popusti: od 11.09. do 15.10. 1400 din i od 16.10. do 01.11. 1500din. Formular za grupne prijave potražite ovde

[button color=“red“ size=“big“ alignment=“none“ rel=“follow“ openin=“samewindow“ url=“http://serbiamarathon.com/“]PRIJAVI SE ODMAH[/button]
Sadržaj učesničkog paketa za 5k i 10k trke:

• Startni broj sa čipom
• Funkcionalna Majica koju nose reprezentativci Srbije
• Medalja na cilju
• Online diploma
• Okrepa na stazi i cilju
• Hrana i piće posle trke
• Pokloni sponzora

Aletski izazov za decu

Pored sjajnog programa za učesnike, u Areni će roditelji moći da svojoj deci priušte Atletski izazov, besplatan program sa Ivanom Španović i takmičenje u tri discipline

Sa decom će se družiti Ivana Španović, a poligone će voditi profesionalni treneri atletike.

Deca od 7 do 11 godina dolaze u pratnji roditelja ili trenera, ulaze na Severni ulaz (iz Bul. Zorana Đinđića), silaze preko tribina na nulti nivo.

Deca sa tribina ulaze u ograđenu zonu za Atletski izazov, na počerku dobijaju diplomu gde će im treneri upisivati rezultate sa sva tri poligona.

Deca mogu da se oprobaju na tri atletska poligona:

 1. sprint/prepone,
  2. skok udalj iz mesta i
  3. bacanje medicinke.

Program je besplatan i prijave nisu potrebne. 

Trasa trke

Trasa obe trke je ravna, trči se na Novom Beogradu, i nije reč o jednom, ili dva kruga, trase se razlikuju.

Trka na deset kilometara podseća na raspored brzina na menjaču, dosta okreta u jednom velikom krugu u praksi znači mimotrč sa poznatim licima i omogućava da zabava pored staze, kao i okrepe budu dostupniji.

Prolazi se ulicama Španskih boraca, iznad autoputa do Bulevara M Milankovića, nazad do Arene, na Bulevar Zorana Đinđića, gde okrećemo vraćamo se do Španskih boraca, skrećemo desno i opet desno u Bulevar Mihajla Pupina, u kom je okret koji nas, opet preko Španskih Boraca vraća do Arene unutar koje je Finiš. Trka na 5km ima dosta jednostavniju trasu, start je u Bulevaru Zorana Đinđića, skreće se u ulicu Antifašističke borbe, pa u Bulevar Milutina Milankovića (kuda trče i trkači na 10km), tu je okret koji vas vraća istim putem nazad u Arenu. Samo se u finiš ulazi sa istočne strane.

Limit za završetak trka je 1 sat i 30 min.
Svi učesnici koji se zadese na stazi nakon isteka vremenskog limita, biće zamoljeni da završe trku trčeći ili hodajući trotoarom.

 

 

 

 

Ovako izgleda trkačka mapa regiona! Neki od odgovora će vas iznenaditi
Trka polova: da li će žene ikada biti brže od muškaraca i na kojoj distanci?
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed