Connect with us

Hi, what are you looking for?

Blog & Kolumne

Kako posle #10nedelja?

#10nedelja je specijalni program za početnike u trčanju. Od nule do sat vremena trčanja bez prekida. Nina je jedna od hiljadu trkača i trkačica koji su skinuli program i napravili prvi korak ka aktivnijem životu – ovo je priča o tome kako je nastavila posle njega.

facebook cover10nedelja

Poslije završenog programa nisam stala. To je bio tek početak. Probudila sam se, postala svjesna dobrobiti trčanja, i opet, poslije dužeg vremena počela da otkrivam čari života. Da, da…opet nosim štikle, opet nosim manji konfekcijski broj, opet postajem zavodljiva…:).

Počevši u dobrom ritmu i sprovodeći program #10nedelja, navukla sam se na sport. I sada ne prolazi skoro nijedan dan a da ne odšetam brzo  7-8km, ne otrčim uz to 5km ili slično. I što je najbitnije od svega, zavoljela sam trčanje. Moje tijelo se sasvim dovodi u red. Hm, kada sam neraspoložena nekada, samo zavrnem majicu i pogledam svoj novi izvajani struk; sve brige nestaju, oblačim opremu i na stazu!

nina

Sada lagano otrčim i preko 5km odjednom…zar to nije sjajno?! A onda nastavim sa trbušnjacima i vježbicama i trening je gotov. Nekada i po 2h traje jer kombinujem trčanje i šetnju, i poenta je da vam sve lako padne, da radite to s voljom i uvjerenjem da svom tijelu činite mnogo.

Najbitnije, je da nam trčanje postae stil života i navika uz koju živimo. I da volimo to. Ljubav, prije svega, prema sebi, prema svom zdravlju i tijelu treba da nam je pokretačka energija da idemo dalje. Da treniramo i živimo život punim plućima. Čak i neki problemi se uspješno rješavaju na stazi. Budemo potpuno novi poslije treninga.

Idite naprijed. Vježbajte! Osjećajte se zdravo i poželjno. I, da, izbacite večericu. Ne košta puno, a mnogo znači.

Savjeti za početnike od nekadašnjeg početnika:

Moj savjet za početnike je da kao osnov polako uvedu naviku da imaju trening bar tri put nedeljno i da probude svijest o tome.A to bi značilo da idu na stazu stalno u vrijeme koje oni odrede, uvrste trening u svoj način života. Bilo da samo šetaju ili trče nebitno, bitno je da su tu, spremni da tih sat vremena posvete isključivo sebi. To je početak.

nina2

A onda da rade na svom treningu, da povećavaju intezitet. Da sa šetnje prelaze polako na trčanje, da više trče, da budu odgovorni prema sebi i zacrtaju svoj cilj. Za to je odličan vodič #10nedelja koji će vas tjerati dalje u boj uz programirane treninge. Radite na svojoj kondiciji i brzim šetnjama kako biste više mogli da otrčite.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Mnogo je bitno i mijenjati aktivnosti kad možete. Sa šetnje peđite na trčanje, sa trčanja na vožnju biciklom, sa biciklanja na penjanje uz brdo. To daje fantastične rezultate. I budite uporni. Svaki trud se isplati, kao i kod mene, oko 9kg manje, dosta kondicije, dobrog raspoloženja i novih pobjeda.

Možeš i ti – prijavi se za Vodič za početnike #10nedelja danas!

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

* Naslovna

Da li ste i vi u nedoumici da li i šta jesti pre trčanja? Znate da ćete danas ići na trening i želite da...

Vesti

Nagradna igra #10nedelja je iza ćoška, a danas Vi odlučujete šta će ona biti :)

Blog & Kolumne

Nina nam se u programu #10nedelja priključila od samog početka, javljala putem mejla da saopšti svoj napredak, a sada deli sa vama svoje utiske...

Vesti

Želimo da napravimo program #10nedelja koji će motivisati najmanje 100 mladih ljudi u naredna tri meseca da potrče. Preko sajta će za program saznati...