Gedžeti za trčanjeVestiZdravlje

Google pametni sat će (POTENCIJALNO) biti lansiran ovog proleća

Nema komentara

Google ponovo pokušava da napravi pametni sat. Najzad su u završnoj fazi razvoja svog Pixel Watch-a, a lansiranje proizvoda se očekuje ove godine.

Dugo se Google mučio da lansira sopstveni pametni sat. Nakon više godina se najzad zadovoljio akvizicijom od 2,1 milijarde dolara Fitbit-a prošlog januara sa kojim je lincencirao svoj softver za nosive uređaje odnosno pametne satove.

Ali ova situacija se potencijalno menja. „Rohan“, kako novi sat nazivaju u kompaniji, trenutno testiraju zaposleni pre potencijalnog lansiranja ovog proleća.

Potencijalne karakteristike Rohana

Navodi se da su karakteristike koje će ovaj Google pametni sat imati praćenje otkucaja srca, brojanje koraka i drugi alati za praćenje zdravlja i fizičke spreme. Osim standardnih specifikacija, Google je anketirao ljude o željenim funkcijama Wear OS u 2020. godini.

Dodatne funkcije koje će možda biti uvedene su otkrivanje apneje u snu, praćenje vremena oporavka, praćenje nivoa stresa i još mnogo toga. Ne može se sa sigurnošću reći koje će od ovih funkcija biti uključene.

Kakav je softver

Rohan će najverovatnije raditi na Google-ovoj obnovljenom Wear OS softveru i razlikovaće se od Fitbit ekosistema i brenda.

Kako će izgledati

Rani prikazi uređaja otkrivaju okruglo kićište bez okvira.

Ratovi tehnoloških giganta

Ratovi među kompanijama pametnih satova se zahuhtavaju. Iz prostog razloga što su satov ulazniaca velikih tehnoloških kompanija u zdravlje svojih korisnika… i sa skoro 40% američkih domaćinstava koji prijavljuju da poseduju pametne satove, tržište za ove proizvode je u centru pažnje (od Apple i Amazona do inovacija zdravstvenih tehnologija kao što su pulsni oksimetri i COVID-19 detekcija WHOOP, Oura, i Withings kompanija).

U međuvremenu, Google-u ovaj tip projekata ne idu od ruke:

  • U junu, kompanija je preraspodelila preko 130 zaposlenih u Google Health-u u druga odeljenja, suzivši se na klinički/regulatorni rad umesto na samo zdravlje potrošača.
  • Zatim u avgustu, šef Google Health-a, David Feinberg je napustio kompaniju i otišao u Carner, zdravstvenu IT kompaniju.
  • A onda je Google zvanično raspustio Google Health, preusmeravajući stotine zaposlenih, uključujući i alatku za pretragu Care Studio i rad sa veštačkom inteligencijom, na druge timove.

Mnogi su ovu reorganizaciju videli kao povlačenje Google-a iz sektora zdravlja. Ipak, Google tvrdi da je odlučan da uvede zdravlje u sve delove svog poslovanja. Ostaje da vidimo kako će se situacija razvijati i da li će i kako završiti Rohan. Ovim projektom, Google preuzima Apple-ovo znanje, koristeći satove i zglobove potrošača da uđe u zdravstvo.

Phillips je sponzor kategorije gežeti.

Više od trčanja! Otvorene prijave za program BRC Škole trčanja
10 razloga za rano ustajanje i kako da to postignete
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed