Vesti

Španski trkač sa cerebralnom paralizom istrčao maraton u Barseloni

Nema komentara

Trkač sa cerebralnom paralizom, 32-godišnji Katalonac, Alex Roca, u nedelju je postigao istorijski poduhvat! Postao je prva osoba na SVETU koja je sa 76% invaliditeta uspela da završi maraton za 5:50:51! Ispunivši svoj životni san da trči maraton kao atletičar, prenosi Nike.

https://www.instagram.com/p/Cp-8cHsOH8F/

Alex je dosada istrčao sedam polumaratona

Katalonski sportista, koga sponzoriše Nike, oboleo je od herpetičnog virusnog encefalitisa u dobi od šest meseci. Stanje uključuje oštećenje pokreta i prenaglašene reflekse, smanjujući opseg pokreta u različitim zglobovima zbog ukočenosti mišića.

Roca je godinama trenirao za ovaj trenutak. Istrčao je sedam polumaratona pre nego što je krenuo na maraton. Ranije ove godine, trčao je polumaraton Granollers, koji je završio za 2:45:16. Mesec dana kasnije, 19. februara, završio je polumaraton u Barseloni sa ličnim rekordom od 2:38:28.

Pročitajte i: DEČACI PRED KOJIMA JE USTUKNUO I LEBRON JAMES.

Prvi trkač sa cerebralnom paralizon koji je istrčao maraton

https://www.instagram.com/p/Cp-wPVygNyV/

Pre trke za El Mundo poručio je:

„Granica je na vama. Ako želite da postignete cilj, bez obzira na poteškoće koje imate, sa stavom, snagom volje, istrajnošću i otpornošću, možete postići sve što želite. A ako to ne postignete, daćete sve od sebe i moraćete biti zadovoljni bez obzira na sve.”

Roca je bio u pratnji brata Viktora i njegovog prevodioca, Valentí Sanjuán, koji su ga godinama pratili u mnogim izazovima i treninzima.

Sanjuán je takođe pomogao Roci da emituje celu svoju trku na svom onlajn Tvitch kanalu, gde su prijatelji i fanovi mogli da prate svaki korak njegovog putovanja.

Još mesec dana do 36. Beogradskog maratona
Potpisan Memoranduma o saradnji u kampanji „Trka za šume“
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed