Vesti

Najavljena ruta Olimpijskog maratona u Parizu 2024.

Nema komentara

Olimpijske igre 2024. će se održati u Parizu. Jedan od najznačajnijih događaja svakako jeste maraton, a juče je objavljana i zvanična ruta Olimpijskog maratona.

Istorijska ruta Olimpijskog maratona 2024.

Inspiracija za rutu je „Marš žena“ koji se dogodio 5. i 6. oktobra 1789. kada je između 6 i 7 hiljada Parižanki marširalo kroz Pariz, Sèvres i St Cloud pre nego što su stigle do Versaja i naterale kralja da se vrati u Tuileries Palatu.

Počevši od Hotel de Ville i završavajuću na Esplanade des Invalides, trka će obuhvatiti neke od najlepših znamenitosti i spomenika u Parizu i okolini. Trkači će proći pored Luvra, Grand Palaisa, Versajskog dvorca i Ajfelovog tornja.

Mapa trke.

Sama staza nije ni malo jednostavna. Specijalno je dizajnirana za Igre, i odobrena od strane Svetske atletike i ona je jedinstvena, zahtevna i tehnička.

„Sa svojom rutom bez presedana, Pariski maraton 2024. predstavlja veliki sportski izazov za sportiste, u spektakularnom okruženju“, rekao je Redklif. „Ova trasa, nepredvidljivija nego ikad, obećava da će biti neverovatna“.

„Bez sumnje, Pariski maraton 2024. će biti poseban“, rekao je dvostruki olimpijski šampion i svetski rekorder Eliud Kipčoge. „Nastupiti u tako impresivnom okruženju, na mestu tako nabijenom istorijom i simbolikom, će biti jedinstveno iskustvo. Ne mogu da zamislim savršeniju trku za Igre.”

Olimpijska ruta otvorena i za masovno učešće

Uz samu Olimpijsku trku, desiće se još dve trke na istoj stazi i za širu javnost. Svi oni koji žele da trče stazom kojom će trčati Olimpijci će moći to i da urade na stazi od 42,195km i 10km.

Sa 20.024 učesnika po trci, Pariz 2024. nudi iskusnim sportistima i početnicima jedinstvenu priliku da učestvuju na Igrama i dožive ovo svečano, atletsko okupljanje koje će svakom učesniku sigurno ostaviti nezaboravno sećanje.

Metcon Fortfight Event: Koje su vaše granice izdržljivosti
Lužnički Skaj Rejs 2022.: Poslednja trka Skajraning lige Srbije
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed