* NaslovnaTrening

Kako povećati nedeljnu kilometražu uz minimalan napor

Нема коментара

Kada je cilj povećati nedeljnu kilometražu, mnogi trkači se odmah fokusiraju na duža duga trčanja i veće treninge. Ovakav pristup, zapravo može doneti više štete nego koristi, iz više razloga. Ali ako produžite vaše zagrevanje i hlađenje, to je verovatno najbezbedniji i najlakši načini za dodavanje dodatne kilometraže.

Zašto su sve dobri zagrevanje i hlađenje?

Prvo, zagrevanje i hlađenje se obavljaju sporim, lakim tempom. Ako postoji nešto što smo naučili od trkača kao što je Eliud Kipchoge, to je da morate da trčite sporo da biste trčali brzo. Ellitni trkači pređu do 80 odsto svoje kilometraže veoma sporim tempom. Što im pomaže da trče više bez povećanja stresa na svom telu. Povećavajući dužinu zagrevanja i hlađenja, povećavate vreme koje provodite na nogama, a da telo ne opterećujete snažnijim trčanjem.

Drugo, pomoći će vam da bolje pripremite svoje telo za trening. Ako ste kao većina trkača, verovatno ste nekad malo skratili zagrevanje i hlađenje da biste samo završili trening. Razumemo – ponekad samo želite da nastavite sa treningom i zagrevanje je prepreka. A kada ste umorni od napornog treninga, hlađenje može da izgleda kao okrutna kazna. Ali oba su važna aspekta treninga, jer pomažu da se vaše telo pripremi za predstojeći rad (zagrevanje) i pomaže u pokretanju procesa oporavka (hlađenje) kako biste bili spremni za sledeći trening.

Kako povećati nedeljnu kilometražu kroz zagrevanje i hlađenje?

Konačno, zagrevanje i hlađenje su odlično mesto za dodavanje kilometraže jer, osim dodatnog vremena uloženog, teško da ćete primetiti razliku. U. kontekstu povečanja obima kioometraže na nedeljnom nivou, to je kao besplatna kilometraža, jer ne predstavlja dodatni napor! Jednostavno počnite dodavanjem još pet minuta laganog džogiranja sa obe strane vašeg treninga, i postepeno možete nastaviti da dodajete zagrevanja i hlađenja na ovaj način dok ne budete zadovoljni ukupnom nedeljnom kilometražom. Iako zvuči kao mala količina, dodatni kilometri se zbrajaju.

Za sve trkače koji ne rade treninge, kao što su tempo treninzi ili intervali, pa nemju ni zagrevanje već samo trče, postoje dva rešenja. Ako imate trkačke ciljeve, u nekom trenutku bi trebalo da radite na brzini. Postoji mnogo načina da se postepeno uvede trening brzine bez povreda . (Ali ako zaista niste spremni, još uvek možete povećati nedeljnu kilometražu jednostavnim dodavanjem pet minuta na početak i kraj svojih trčanja.)

Trčanje dugih distanci je ključ uspeha kada se spremate za maraton. Trčite dugo i dobro – na 7 načina!
Kako da prestanete da pušite uz trčanje?

Povezani članci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Exit mobile version