Jedna od najpoznatijih dugoprugašica na ovim prostorima, možda i neko ko je najzaslužniji da nosi taj epitet je svakako Veronika Jurišić iz Hrvatske. Za početak, njena trkačka dostignuća najbolje opisuje podatak da se radi o devojci koja je u jednom danu prešla 202km. Tom neverovatnom podatku možemo da pridružimo zbirnu kilometražu za 2010. godinu kada je pretrčala više od 10.000 km (oko 27km dnevno), a kasnije 2011. to nadmašila sa preko 11.000km (ili preko 30km svakog dana).

Ali pre nego što počnemo sa ovom temom, želeli bismo da vas obavestimo da su prijave za Serbia Business Run seriju trka otvorene i da se možete prijaviti po najboljim cenama ovde.

Svemu ovome možemo da dodamo još impresivnih statističkih podataka poput pretrčanih 36 zvaničnih i nezvaničnih maratona u 2011. – jedne nedelje čak 6 sa ukupnom kilometražom od 317km. Iste godine je trčala bukvalno svakog dana.

Veronika Jurišić

Veronika Jurišić je najpoznatija hrvatska ultramaratonka, rođena u Zagrebu, 1977. gde i danas živi. Njeni kilometri i neverovatni poduhvati su inspiracija mnogima širom Balkana, ali i za polaznike i članove Bruksovog trkačkog tima u Zagrebu čiji je član.

Ovakav način života odgovara samo retkim pojedincima koji zaista uživaju u njemu, jer drugačije verovatno i nije moguće. Dobar deo svakodnevice se troši na trčanje pa verovatno imate osećaj da skoro ništa drugo i ne radite. Naravno, postoji još sijaset kriterijuma koje morate da ispunite da biste dogurali daleko kao Veronika, među kojima je i odgovarajući način ishrane o kome ova ultra-trkačica govori u sledećem video prilogu:

Ovu inspirativnu devojku moramo da intervjuišemo u narednom periodu, nadam se da će uskoro imati vremena da nam odgovori na naša pitanja. Imate li vi neko pitanje za Veroniku? Da zajedno napravimo intervju sa njom.