Trčali smo saUltramaraton

Veronika Jurišić: Heroina ženskog trkačkog pokreta u Hrvatskoj[VIDEO]

5 komentara

Jedna od najpoznatijih dugoprugašica na ovim prostorima, možda i neko ko je najzaslužniji da nosi taj epitet je svakako Veronika Jurišić iz Hrvatske. Za početak, njena trkačka dostignuća najbolje opisuje podatak da se radi o devojci koja je u jednom danu prešla 202km. Tom neverovatnom podatku možemo da pridružimo zbirnu kilometražu za 2010. godinu kada je pretrčala više od 10.000 km (oko 27km dnevno), a kasnije 2011. to nadmašila sa preko 11.000km (ili preko 30km svakog dana).

Svemu ovome možemo da dodamo još impresivnih statističkih podataka poput pretrčanih 36 zvaničnih i nezvaničnih maratona u 2011. – jedne nedelje čak 6 sa ukupnom kilometražom od 317km. Iste godine je trčala bukvalno svakog dana.

Veronika Jurišić

Veronika Jurišić je najpoznatija hrvatska ultramaratonka, rođena u Zagrebu, 1977. gde i danas živi. Njeni kilometri i neverovatni poduhvati su inspiracija mnogima širom Balkana, ali i za polaznike i članove Bruksovog trkačkog tima u Zagrebu čiji je član.

Ovakav način života odgovara samo retkim pojedincima koji zaista uživaju u njemu, jer drugačije verovatno i nije moguće. Dobar deo svakodnevice se troši na trčanje pa verovatno imate osećaj da skoro ništa drugo i ne radite. Naravno, postoji još sijaset kriterijuma koje morate da ispunite da biste dogurali daleko kao Veronika, među kojima je i odgovarajući način ishrane o kome ova ultra-trkačica govori u sledećem video prilogu:

Ovu inspirativnu devojku moramo da intervjuišemo u narednom periodu, nadam se da će uskoro imati vremena da nam odgovori na naša pitanja. Imate li vi neko pitanje za Veroniku? Da zajedno napravimo intervju sa njom.

Nemanja Korać: Triatlonac pod našim bojama
Aleksandar Radukin: Sad nema nazad!

Povezani članci

5 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed