Rory Coleman je čovek inspiracija, za sve koji kroz trčanje žele promenu i novi, zdraviji način života za sebe. Dokazao je da je sve moguće i proživeo neverovatnih 19 godina. Ovo je njegova kratka priča o životu:
U mladosti sam obožavao sport, ipak vreme je prolazilo i ja sam se zatekao u 31. kao totalno neaktivan. Doduše, bio sam uspešan u drugim sferama života, posedovao sam sopstveni biznis i imao troje divne dece i lepu kuću.

Ipak, život mi je bio apsolutno van kontrole. Bio sam gojazan i alkoholičar koji je pušio 40 cigareta na dan. 5. januara 1994, shvatio sam da moram da promenim svoj pristup životu. Odlučio sam da je trenutak da prestanem da sreću tražim u alkoholu i cigaretama. Poželeo sam da budem fit.

Moj san je započeo kratkim džogingom. Moje telo mi je poslalo signal posle 100 metara da ne može da izdrži duži trk sa tolikim kilogramima viška. Preklinjalo me je da stanem, oduzimanjem daha.

U sledeća tri meseca, moj san je bio i moj pokretač. Bio sam tvrdoglav u ostvarivanju svojih ciljeva. Prestao sam da pušim, postepeno unapređivao svoj trening i počeo da kontrolišem svoju ishranu. Za samo tri meseca, mogao sam da istrčim polumaraton za manje od dva sata.

Prvi maraton sam istrčao u Londonu 1995. Završio sam za manje od 4 sata i toliko se navukao na osećaj koji nosi maraton, da sam do 1998. istrčao svojih prvih 100 maratona. Poboljšao sam svoje vreme na 3 sata i 24 minuta i postavio 9 Guinness – ovih svetskih rekorda u trčanju na traci.

Tokom svog puta zdravlja doživeo sam i neke neverovatne avanture kao što su:

  • Flora 1.000 Mile Challenge
  • Trčao od John O’Groats-a do Lands End-a (1,349 km sa krajnjeg jugozapada do najjužnije tačke Velike Britanije)
  • Trčao sam 600 milja, od stadiona do stadiona svih Premijer ligaša u Engleskoj
  • Trčao sam 1.250 milja od Londona do Lisabona na Euro 2004 – 30 milja svaki dan, ukupno 43 dana
  • Završio sam Marathon des Sables 9 puta, pokušaću da dođem do desetog u aprilu 2013.

Proteklih 19 godina života su mi donele veliku radost i učinle da aktivan život postane moj način života. Završio sam preko 700 maratona i sada sanjam novi san, 1000 maratona do kraja života.

Rory Coleman