Trčali smo sa

Džejson Lester: čije putovanje ćete vi insprisati?

Nema komentara

Kada je imao 12 godina na Džejsona Lestera (Jason Lester) udario je auto koji je prošao na crveno sa preko 110 km/h. Par meseci nakon toga, dok se još oporavljao od posledica, otac mu je priminuo. Džejson od tada nema kontrolu nad desnom rukom, ali je i više nego uspešan sportista i član zajednice: ultramaratonac, petostruki Ironman triatlonac, slikar, ali i osnivač fondacije.

Dobitnik ESPY nagrade za najboljeg sportistu sa invaliditetom u 2009. godini, Džejson iza sebe ima nastupe na Svetskom šampionatu u triatlonu u Koni, EPIC5- 5 Iron Distance Triathlons (petostruki ironman!), trčao je Badwater ulatramaton, Western States 100 i druge ludačke distance.

Nike Better World je kampanja koja promoviše sport kao način da se unese pozitivna promena u društvu. Džejson je u toku 2012. godine za 102 dana pretrčao 32 km i prešao oko 6000 km na bajku, i na taj način spojio istočnu i zapadnu obalu Amerike.

„Never Stop Foundation“ čiji je osnivač, pomaže deci sa invaliditetom da kroz atletiku nauče životne veštine i utemelje sledeće vrednosti:

  • Disciplina – Uspeh je rezultat napornog rada
  • Strukutra – Postizanje ciljeva zahteva strategiju
  • Vraćanje nazad – Svaka osoba ima jedinstven dar ili veštinu koju može iskoristi da svet učini boljim mestom
  • Jačina karaktera – Poraz može biti ključ uspeha
  • Timski duh – Potreban je tim za pobedu
  • Samopouzdanje – Put do ostvarenja svojih potencijla je za svako dete epska avantura

Stvarno prelepe fotografije sa 102 dana puta možete pogledati ovde.

„Running on faith“ je knjiga koju je napisao i koja ima fantastične ocene na Amazonu ali i komentare poput ovog: „Ne mogu da prihvatim da ga je njegova Vera odvela od žene, dece i prijatelja da bi mogao da ispunjava svoje atletske ciljve. Izgubio je mnogo ličnih odnosa zbog onoga što zove opsesijom – a ne pozivom. Ako me išta u ovoj knjizi motiviše da preispitam moj trening jeste to, da vidim kako treniranje utiče na one koje volim„.

Džejson redovno bloguje na svom sajtu www.jasonplester.com, a kako poznat je i slikar. Džejson je na Twitter @jasonlester.

http://www.youtube.com/watch?v=wjDgXjaWsCQ

I kao što kaže na kraju ovog videa, a meni se pitanje sviđa: Čije ćete putovanje vi inspirisati? Čiju priču ćete vi promeni?

Ivana Ćosić: Kako je netrčanje promenilo moj život
Michael Palin: Smešna strana trčanja [INTERVJU]

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed