Ninoslav Rašković je rođen 06.12.1975 u Kninu, trenutno živi u Pančevu sa suprugom i ćerkicom Milom. Nino je autor bloga “Pobedi dijabetes” i uz mantru “Dijabetes je maraton, a ne sprint“, živi aktivno, trči maratone, vozi bajs i planinari, drži predavanja i pokušava da bude primer i motivacija za sve ljude sa dijabetesom tip I da ne odustanu, već da preuzmu život u svoje ruke.

Svakodnevni trening

Aktivno trčim već četiri godine. Počeo sam da bih usporio komplikacije dijabetesa i generalno bio zdraviji. Najveći trkački uspeh do sada mi je svakako ovogodišnji Global Heroes program. Trčanje mi je donelo bolje zdravlje, slobodu i nove prijatelje. Specijalni cilj nemam, generalno u trčanju uživam svakodnevno.

Život uz trčanje

Ustajem u pet, pola šest, trening, odlazak na posao, posao, povratak kući, čuvanje Mile, spavanje. Knaperica, jedva imam vremena za bilo šta drugo ali ne žalim se..

Svakako da mi je trčanje promenilo život iz korena, a najveći uticaj je imalo na zdravstvenom polju, dijabetes mi je bolje regulisan a komplikacija bolesti nema.

Volim da trčim rano ujutro jer sam tad odmoran i nema gužve na ulicama. Silom prilika omiljeno mesto mi je Narodna bašta u Pančevu a trčao sam na mnogim interesantnim mestima. Možda bih izdvojio krug oko Crnog jezera na Durmitoru kao Simple The Best.

Muziku slušam većinom zimi i to žešću gitarsku npr: AC\DC, Iron Maiden.

Trenutno nosim Adidas patike i Nike helanke i jaknu, ali nisam vezan za jedan brend, jednostavno kupujem ono što mi odgovara. Nisam neki fanatik i ne kupujem puno stvari.

Da li se na trčanje može gledati i kao na neki vid odmora?

Da, pogotovo mentalnog gde se za vreme treninga prepustiš pozitivnim razmišljanjima i svet oko sebe gledaš na drugi lepši način….

Ninov savet za drugare i drugarice koji se još premišljaju da počnu sa trčanjem: Svaki početak je težak ali je pobeda slatka.

Ni sneg, ni loše vreme, ni dosada, ni depresija, ni dijabetes, ni loš TV program, ni klizave ulice, ni zatvorena vrata od bazena, ni hladnoća, ni noć, ni besparica, ni glad, ni loš dan vam ne mogu biti prepreka da izađete napolje i trčite… i osetite potpunu slobodu…