Trčali smo sa

Goran Antičević: – Plan mi je da trčim još dugo!

2 komentara

Ljudi kad zađu u određene godine, počnu da čine nesmotrene stvari. Goxi je tako iznebuha odlučio da istrči maraton. Kako nam je rekao, trčanje mu je bilo kao malo izmeštanje iz svakodnevice, prilika za druženje, putovanja… A da, i zdravo je 🙂

Na pragu 60-te ima planove na koje će sve polumaratone i maratone da ide, i to je sa lakoćom rekao, kao da je u pitanju šetnja u parku, nešto što se podrazumeva.

Screenshot_3

Goran Antičević uživa u trčanju, ali svakako je svestan koliko to znači za opšte zdravlje. Međutim, nije opsednut rezultatima, ne ustručava se u hrani, dopušta sebi poslastice koje voli, a  trčanje je nešto što voli. Ukratko rečeno, Goxi je neko ko uživa u svim aspektima života. To se i vidi.

Postao je poznato veselo lice na trkama. Što bi kolege trkači rekli za njega – Pre svega odlikuje ga smirenost, staloženost, opuštenost, što je danas vrlo retko, i naravno, uvek isto raspoloženje i osmeh. Kafica, cigarica, polumaraton, pa pivo…i sve lagano i sa osmehom… Takvi su mu i odgovori na ovaj brzi Q&A.

Otkud ti u trkačkom svetu?

Žuti

Kad sam se vratio u stari kraj, napravio sam pauzu u rekreaciji a to mi je baš falilo, pa sam krenuo polako da trčkaram. U 2012. nasao sam na netu da Maraton KLUB 1893 organizuje odlazak na Novosadski polumaraton. Tada sam bio u fazi da trčim 11-12km, ali me je Slave, Slavko Šećerov, “prevario” da trčim polumaraton. Istrčao sam ga za 2:19.

Da li imas plan treninga?

Kada sam rešio da probam da istrčim polumaraton tražio sam po netu savete i naleteo na trcanje.rs gde sam našao plan treninga za polumaraton. Njega i sada koristim, doduse malo modifikovan, prilagodjen mojim navikama i potrebama.

Skoplje

Kako se trčanje uklapa u poslovni/privatni raspored?

Radim po smenama i ponekad vikendom moram da se uklapam. Kolege su tolerantne, lako nadjemo zajednički jezik, zamenimo smene… A porodica ima razumevanja. Ponekad ostane uskraćena za vikend, nekoliko puta smo išli zajedno, tako da uglavnom funkcioniše.

Zbog smenskog rada nije mi lako da se uklopim sa drugima, pa vikendom koristim da istrčim sa ekipom kod Juge ili na Adi.

Šta kažu tvoje kolege na tvoje aktivnosti?

Ima raznih reakcija, pozitivnih, šaljivih, onih koji me pitaju šta mi to treba u životu, ali i onih koji su počeli da trče, podstaknuti mojim aktivnostima.

Koje bi trke izdvojio kao omiljene?

Apatin, Skoplje, Sombor, Zagreb noćni, Pančevo(dok je trajalo), Novosadski noćni…

Koji su ti planovi za dalje?Screenshot_4

Planovi su uvek veći od objektivnih mogućnosti. Na kraju godine napravim spisak želja, gde se nalaze maratoni na koje ću sigurno ići i oni na koje bih voleo, pa u toku godine to uklapam. Plan mi je da trčim jos dugo.

Tvoj PB? (personal best)

Polumaraton Beč 01:59:40 i Maraton Tri države na Bodenskom jezeru 05:09:20. Za maratone se ne spremam, ali ga istrčim ako mi se negde ide, a nema polumaratona.

Screenshot_6

Šta trčanje znači za tebe zdravstveno? Kakvi su ti rezultati?

Obzirom na to da sam već u nekim godinama, puno mi znači. Primetio sam da kada redovno treniram, ali ništa preterano, ništa mi ne fali, a kad se ulenjim, uvek nešto “zaškripi”. Zdravstveni rezultati su super, posle sistematskog na poslu imao sam bolje rezultate od 90% mladjih kolega.

Jel imas neki poseban režim ishrane pred važnu trku?

Malo više voća i testeninu dan ranije.

Koja ti je omiljena oprema za trčanje?

Adidas mi je ljubav iz mladjih dana, uglavnom trčim u adidas opremi. Kad je hladno, trčim uglavnom samo sa dodatnom majicom pošto se brzo zagrejem i ne treba mi ništa više.

Kakav tip terena više voliš – asfalt, brda…?Screenshot_8

Uglavnom trčim po asfaltu, ali planiram da krenem malo i po brdima.

O čemu razmišljaš tokom trke?

Dok trčim, nikad ne slušam muziku. Volim da slušam okolinu i bistrim neke svoje misli. Svašta čovek može da se razgovara sam sa sobom.

Osmeh koji ne silazi sa lica
Osmeh koji ne silazi sa lica

Da li imaš krize i kako ih prevazilaziš?

Kada nisam u treningu dodje kriza, ali nikad nije problem sa dahom nego jednostavno noge neće više tim ritmom, pa malo usporim, nekad i šetam deo trke. Rezultat mi nije primaran, trudim se koliko je u tom momentu moguće, pa kako bude – zaključio je Goran Antičević Goxi.

Mira Rai: Od tinejdž ratnice do najbolje trail trkačice sveta
Aleks Zanardi, šampion Formule 1: Dokle god imaš za šta da se boriš, čak i tvoj najveći poraz može postati tvoja najveća pobeda

Povezani članci

2 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed