Patike za trčanje

Kako da osušite mokre patike posle trčanja po kiši?

5 komentara

Izašli ste na trčanje, a sve vreme sipi i „mokri ste do gole kože“. Na svu sreću niste „zaradili“ žuljeve koji umeju da nastanu pri trčanju u vlažnim patikama. Sutradan želite da  trčite ponovo, oblačite čistu majicu i šorc, obuvate nove čarape, stavljate na ruku svoj GPS sat i tek tada shvatate da su vam još uvek mokre patike za trčanje. Da li vam se desila slična situacija?

Kako da jednostavno osušite mokre patike za trčanje?

Rešenje za ovaj problem je veoma jednostavno. Čim se vratite sa trčanja, izvucite uloške iz patika, operite ih sapunom i vodom i ostavite da se suše. U mokre patike natrpajte zgužvane novine, koje imaju zadatak da izvuku vodu iz njih. Ostavite ih da odstoje nekoliko sati i izvadite novine napolje.

Proverite, da li su vam patike suve, ako jesu super. Ako se nisu još osušile, ponovite proces, zgužvajte još novina i ubacite ih u patike. Za nekoliko sati biće spremne za ponovno korišćenje.

Naravno, patike možete sušiti i na radijatoru ili koristeći se fenom, ali svi ovi načini su invazivni i zasigurno će smanjiti rok trajanja vaših trkačkih patika. Mi vam ne preporučujemo da izlažete patike direktno grejnim telima.

Takođe, mnogi trkači umesto novina koriste pirinač ili neke druge metode koje im pomažu da osuše mokre patike posle kiše.

[poll id=“54″]
Kako izabrati patike za trčanje? – VIDEO
Nike React Infinity Run 2 Flyknit – patika sa najdužim imenom, ali šta je unutra? [RECENZIJA]
Tags:

Povezani članci

5 komentara. Leave new

  • Damnjancoa
    maj 29, 2012 09:11

    Znaci naucilo se ponesto na planini . . . 🙂

    Odgovori
  • Lazarevic Lazar
    maj 31, 2012 08:10

    Ovo mi je predlozio i toga se pridrzavam, moj drugar koji je dvadesetak godina redio izradu i odrzavanje ortopedskih pomagala.
    Dakle, mesavina i najmanje kolicine znoja i vlage ( kisa, bare, rosa…), je neverovatana podloga za razvoj citave lepeze bakterija plus groznog vonja, a ‘kvalitetna’ stamparska boja hoce da se  preslika prvo u unutrasnjost patike pa posle na carape ( ja trcim iskljucivo u beloj opremi!).
    Zatim, ako novine nisu adekvatno nabijene, patike pri susenju gube donekle na formi tj.moraju donekle ponovo da se razgaze, zavisno od kvaliteta, kolicine vlage, spoljne temperature (nikako u blizini jakog grejnog tela!!!).
    Zato radim ovako: stare carape iznutra ‘osolim’ vinobranom, naguram jeftine papirne maramice, iskoriscene i osusene vlazne maramice, ciste krpice…Tako nafilovane carape ‘modeliram’ u patike i kacim na promaju, prstima na dole.
    Dalje mozete i sami:)))
    p.s….a o pertlama da ne govorim…

    Odgovori
    • Ja bih stavljao pirinac 😀
      Nego za ove novine, sta sve ide u danasnje boje koje se koriste za stampu ja to nikako ne bih stavljao ni nakoji deo obuce/odece koja ce posle da bude u direktnom dodiru sa mojim telom.

      Odgovori
  • Pozdrav! Pre izvesnog vremena kupio sam patike za trčanje svetskog brenda kod jednog našeg poznatog distributera . Posle nekog vremena i korišćenja istog (negde oko 2-3 meseca) nastala je mala šteta kod palca. U zakonskom roku sam reklamirao i dobio sam negativan odgovor da je reklamacija neopravdana jer iste nisam održavao i koristio u skladu sa deklaracijom. Drugim rečima koristio sam ih i po mokrom vremenu (kao da su pravljene od kartona).Ovo je potvrdilo i jedno AD za kotrolu kvaliteta u našem glavnom gradu. Napominjem da su patike na sniženju koštale 15000 rsd. Nadam se da mi sa nekim savetom možete pomoći ako ste bili u sličnoj situaciji.

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed