Patike za trčanje

Reebok ZPump 2.5 – novi izgled jedinstvene patike

Nema komentara

Svaki put kada vidimo novi ZPump model osmehnem se jer su mi ove naizgled neobične patike zaista prirasle srcu. Tehnologija koja naizgled izgleda čudno, zapravo zaista ima smisla, najviše za one trkače koji se nisu lako pronašli u standardnim fitovima – brojevima koji moraju da budu malo veći zbog prstiju a završe sa landaravom petom.

Iskreno – zabavno je pumpati ZPump a trenutak kada pritiskom na dugme ispustiš vazduh jeste onaj momenat uuuuuuuuuuuuuh izdaha kada ispuštamo stres. Ukoliko niste trkač/trkačica koji niže više od 25km nedeljno i polumaraton vam je gornja granica Reebok ZPump jeste dobar kandidat da bude vaša omiljena patika.

Šta ZPump tehnologija podrazumeva?

Za razliku od tradicionalnih patika za trčanje u čijoj proizvodnji se koristi preko 40 zasebnih delova, ZPump Fusion 2.5 se sastoji od samo tri ključna elementa: Pump tehnologije, PowerFrame i karbonizovane pene.

  • Karbonizovana pena – srednji deo đona je napravljen od karbonizovane pene, ovo je nova tehnologija i tek ćemo videti kako će se ponašati nakon pretrčanih 100, 200, 300km. Na treninzima dužine veće od 10km, patike jesu ostajale udobne.
  • Powerframe – vazdušna komora obuhvata prednji i zadnji deo stopala, ali ga powerframe fiksira umesto pertli, glavna namena ove tehnologije je podrška pri izmenama pravca i udobnost
  • Pump  tehnologija – pritiskom na pump dugme  vazdušna komora je tu da bi se patika prilagodila vama. Za brze treninge, intervale i tempo slobodno stegnite jače dodavanjem vazduha. U Reeboku kažu da je 10-12 pumpanja maksimalni kapacitet za pritisak od 0.6 do 0.8 BAR.

Patika ima pad od 10mm što je svrstava u red patika za neutralno trčanje.

ZPump Fusion 2.5 (1)

Model 2.5 je treći model koji je Reebok izbacio u nizu.

O prvencu smo najviše pričali (pogledajte ceo review OVDE) i zaključak je bio

Ovo je sjajna patika za sve vrste treninga i neutralne pronatore. Volećete da je nosite kako na treningu, tako i izvan njega. Zamerke su na nedostatku materijala koji diše i slabijoj prilagodljivosti zbog nedostatka jezička.

Model 2.0 je maltene usvojio sve ove zamerke i izmenio dizajn više u pravcu ventilacije i lakoće

Reebok ZPump Fusion 2.0  su idealan par patika za rekreativce sa normalnom i blagom pronacijom koji žele udobnu patiku koja će privlačiti poglede, a ne trče više od 25km nedeljno.

Šta nam donosi model 2.5?

ZPump Fusion 2.5 (4)Tehnologija ostaje ista, samo se izgled malčice promenio u pravcu izazovnijih kombinacija boja.

Zpump Fusion 2.5 je dostupan u Reebok brend radnji u TC Ušće, kao i Sport Vision, Đak Sport i Planeta prodajnim objektima. Za više informacija o novom modelu posetite Reebok-zpump-fusion.rs

ZPump Fusion 2.5 (5)O Pump tehnologiji: Lansirana pre 25 godina, Pump tehnologija je jedinstvena i revolucionarna inovacija u oblasti obuće koja nastavlja da podiže standarde kategorije trčanja do današnjih dana.

Prvi put predstavljene 1989. godine, Pump patike su obuhvatile generacije koje ne samo da su priznale patike kao legendarne već su one postale srž kategorije trčanja. Uvedene su 1989. kao prvoklasne patike za košarku koje su se kasnije prilagodile za tenis, trčanje i aerobik sa više različitih formi tokom 90-ih godina.

Ove transformacije kulminirale su kroz InstaPump Fury, prvo pojavljivanje Pump mehanizma bez gornjeg rama koji podupire stopalo i koji je postavio platformu za sve naredne ZPump modele.

Najtraženije patike u CrossFit svetu Reebok CROSSFIT® NANO 6.0
MetaRun Asics – testiranje novog flagship modela

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed