Patike za trčanje

Nike Vomero 5

Nema komentara

Nike Vomero+ 5 je pre svega jako udobna patika. Vomero+ 5 je patika u kojoj ćete osetiti razliku kada je u pitanju amortizacija i mekoća dočeka na podlogu.

Ceo đon je napravljen od Cushlon tehnologije (meke pene), tako da vas tokom celog koraka prati mekoća kontakta sa podlogom. Raniji modeli su bili još mekši, ali se to nekim trkačima nije svidelo, te je ovaj model nešto tvrđi od ranijih verzija Vomera.

I gornji deo (plava plastika kod svuša) je urađen tako da patika prijanja za nogu što povećava komfor. Vomero 5 je oblikom klasičan trkački model, ali jako kvalitetan i spada u naprednu grupu patika u koju je NIKE ugradio većinu svojih proverenih tehnologija, te je i cena patika veća.

Podloga

Patika je namenjena za trčanje na ulici, a može se koristiti i na traci, tartanu… Đon patike je od veoma izdržljive gume BRS 1000, tako da sa Vomerom možete trčati i na šljunkovitim stazama (npr Holmerova na Adi) i drugim zemljanim putevima.

Namena

Vomero je super patika za sve one koji žele da izabaru svoju prvu ozbiljnu patiku za trčanje. Ovo je lagana patika namenjena za duže treninge (LSD trčanja), ali je angažovani trkači mogu komotno koristiti i za polumaraton i maraton. Patika je jako udobna te je prijatna za šetnju ili nedeljni trening hodanja.

Stopalo i pronacija

Patika je namenjena za osobe sa normalnim stopalima (oko 50% populacija) i za osobe sa nešto višim svodom stopala (10% populacije). Znači za neutralne pronatore i supinatore.

Rešenje za moj Plantarni fascitis. Slična iskustva?

Lično sam prezadoovaljan patikom. Mesecima muku mučim sa probadajućim bolom po sredini desnog stopala, koji je bio posledica i petnog trna (sređen šok vejv terapijom) a i gotovo hronične upale tetive desnog stopala, koja je rešavana i mirovanjem, smanjenim intezitetom treninga, ledom, seansama fizikalne terapije, ulošcima…

Prosto mi je fantastično da već nakon nedelju dana od kada sam počeo da nosim Vomero bola ujutru nema.

Vomero 5 je patika za supinatore i ljude sa normalnim ili nešto višim svodom. Moja tehnika trčanja u poslednjih godinu dana učinila je od mene čoveka koji iako ima spušten svod stopala (ravnija stopala) a trči poput supinatora. Supinatori treba da od patike dobiju jaču amortizaciju, a moje istrajale patike u tome nisu pomogale. Ova je prva patika koja mi rešava problem, i naravno čekam da se proveri moja pretpostavka, kao i prve duže trke i prave zamore nogu kada će pasti pravi testovi. Ukoliko ste imali sličnih problema ili iskustva, probajte pa javite da vaše utiske.

Vaša iskustva

Na kraju, ukoliko ste i vi vlasnik Vomera slobodno podelite vaše utiske… ukoliko imate bilo kakvo pitanje u vezi sa ovim patikama, slobodno postavite pitanje…

Mizuno Wave Rider 12
Isprobali smo Adidas Boost patike i novu Boost tehnologiju
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed