Patike za trčanje

Najbolje patike u 2016: izbor urednika Runners World

Nema komentara

Na kraju svake sezone, uoči Njujurškog maratona,  oko 20 urednika globalnog izdanja Runners World se sastanu i zajednički dodele žigove najboljim patika u sledećim kategorijama:

  • Editors choice
  • Best debute
  • Best buy
  • Best update
  • Best trail

Neke od ovih patika možete da kupite i u zemlji (regionu) za neke ćete morati da konsultujete online shopove, ukoliko se odlučite za njih! Od pet kategorija, Brooks je odneo pobedu u 2 a ostale su podelili ostali brendovi.

Na dnu članka je i izbor agregatora recenzija, koji se doduše odnosi na sve patike koje su u opticaju (ne samo na 2016.) malo je drugačiji!

Editors Choice – Izbor uredništva

Ova kategorija predstavlja patiku koja je najbolja sveukupno. Dakle ono što bismo nosili da novac nije prepreka i šta nas neće izneveriti. Pobednik je:

Saucony Triumph ISO 2

saucony-triumph-iso-3-velika

Ovo nas veoma raduje, jer je Saucony ove godine konačno stigao u Srbiju (možete ga kupiti u Intersportovim prodavnicama i Run’en more radnji) i sada većinu modela možemo i ovde da testiramo i kupimo.

[see_also link=“http://trcanje.rs/oprema/patike/saucony-hurricane-iso-2-recenzija/“ target=“_blank“]test Saucony Hurricane[/see_also]

Objašnjenje:

Iso model je updejtovan sa novim everrun materijalom, a najveći deo je dodat ispod pete. Laboratorija je potvrdila da je povećan povrat energije i svi testeri su voleli ovu patiku.

Cena ovog modela u SAD je 150$, u Srbiji košta 19.990 RSD.

Best Debut – najbolji debitant

Kategorija koja analizira samo patike koje su se po prvi put pojavile na tržištu, pobednik je:

New Balance Fresh Foam Vongo

new-balance-freash-foam-vongo

Objašnjenje:

Vongo je patika za pronatore nove generacije. Nagradu je dobila jer to radi na jednostavniji i laganiji način, za razliku od starijih koje su dodavale i materijal i težinu kako bi sprečile zglob da pronira.  Cena patike u SAD je 130€ New Balance možete da kupite i u Srbiji.

Best update – najbolje unapređenje

Titula koja se dodeljuje patici koja je postojeći model najbolje unapredila. Ovo se obično odnosi na sluh za feedback korisnika, koje neki brendovi hvataju bolje od ostalih. Pobednik:

Adidas Adios 3

adizero-adios-3-adidas-velika

ovaj model opisan je kao „lagana, brza patika sa dobrim odrazom“. Boost pena,  kombinovana sa poboljšanjima Continental RubberTM đona, microfit gornjišta i torzionog sistema, patika je dobila pohvalu Runner’s World-a koji je potvrdio da je ovo poboljšanje „još bolje“ nego prethodne adizero adios verzije. Gornjište je mekše i bolje prihvata nogu nego prethodna verzija. Adios košta 140$ dolara u SAD.

Best buy – najbolji odnos cene i kvaliteta

Ovo je kategorija koja je nama možda i najzanimljivija, jer se stalno krećemo na klackalici ograničenja našeg budžeta. Dakle koja patika pruža najviše za najmanju cifru?

Brooks Ghost 9

brooks-ghots-7

Ghost 9 daje mnogo za u proseku 50$  manje: sjajnu amortizaciju koja se oseća pri dužinama, ali i super podršku na prednjem delu patike koja je primetna kada želite da ubrzate. Đon je obložen debelim slojem gume, koja garantuje dugovečnost ovog modela, ali ima i dovoljno reljefa da obezbedi dobro prianjanje.

Cena Brooks Ghost 9 je 120$ u SAD, akod nas možete da ih nabavite u Runner radnji (Novi Sad), mada ovaj model za sada nemaju u ponudi.

Najbolja trail patika

Trail trčanje je odavno deo mejnstrim toka u svetu, a i kod u regionu polako dobija na masovnosti. Ako ste ga povezivali isključivo sa Salomon patikama, iznenadiće vas činjenica da je najbolja patika za 2016.

Brooks Cascadia 11

brooks-cascadia-11

Za ovu patiku kažu da se menjala toliko malo za 11 godina jer sve vreme izuzetna. Ove gdoine unapređen joj je gornji sloj, tako da sa manje slojeva postiže isti efekat udobnosti. Testeri su posebno pozitivno ocenili kako patika drži nogu u situacijama kada zglob šeta.

Cena je 120$ u SAD.

Najbolje rangirani modeli na sajtu runrepeat

Runrepeat.com je agregator svih recenzija. Na njemu možete da pretražujete najbolje patike po više kriterijuma. Evo TOP 5 najboljih modela po njima:

best-run-repeat

[see_also link=“http://patike.trcanje.rs/runrepeat/“ target=“_blank“]KAKO DA KORISITE RUNREPEAT[/see_also]

 

HOKA ONE ONE CLIFTON – čUDNE ALI UDOBNE
Snežni kramponi za patike – kako da uštedite 100€ + na zimsku opremu?

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed