Patike za trčanje

Asics GT-2000 v3: Odličan odnos cene/kvaliteta za umerene pronatore

Nema komentara

asics gt 2000

U novoj, trećoj, verziji GT 2000 je još mekša patika za duža trčanja sa gotovo svim najboljim Asics tehnologijama. Sada se ovaj model ozbiljno približio najbojlim Asics modelima (Kayano 21) uz nešto povoljniju cenu.

Pre tri godine napravljen je zaokret i GT 2170, ranija verzija ovih patika je obogaćena modernim i boljim tehnološkim inovacijama. Tako se došlo do GT 2000. Svi stari ljubitelji GT serije ili su prešli na 2000-arku ili su ostali verni nešto minimalnijoj patici i novom modelu GT 1000.

Asics GT 2000 je sada mekša i luksuzinija patika, a verzija 3, Asics GT 2000 3 je veliko korak ka njihovim najluksuznijim favoritima: Kayano, Kensei… To znači da se u patiku ugrađuje sve više najboljih tehnologija kako bi se poboljšale njene performanse.

Đon patike je urađen iz 3 različita materijala, tako da pored gela, tu su pene različite čvrstine koje omogućuju veoma mekani doček noge u podlogu. Drugi sloj pene je Fluid Ride, izdržljiva i mekana pena, a tu je i Dynamic Duomax, tvrda pena koja služi da zaštiti pronirajuće stopalao.

Dynamic Duomax je nešto mekša verzija Duomax-a koji se koristi u patikama za izražene pronatore. Dynamic Duomax u GT 2000 3 je najtvrđa pena i prostire se većim delom đona. To je dovoljno za sve vas koji imate blagu i umerenu pronaciju.

U peti se nalazi AHAR+ (Asics High Abrasion Resistant) guma ojačana ugljenikom koja je jako izdržljiva kako ne bi došlo do habanja đona.

Središnji deo đona je laka ali veoma črvrsta platstika koja smanjuje opterećenje na stopalo tako što onemogućuje uvrtanje i savijanje. GT 2000 3 takođe prati Guidance Line kako bi sproveo stopalo od pete ka prstima u toku koraka.

Sve u svemu jako dobar izbor (ako vam se sviđaju boje) za trkače koji imaju umerenu pronaciju i koji žele solidnu patiku koja će im pomoći u svakodnevnom treningu. Ukoliko imate izraženu pronaciju, savet je ipak da odvojite nešto više novca i izaberete sigurnu varijantu – Kayano ili neki model nekog drugog brenda iz kategorije patika za stabilnost.

Novi Reebok ZPump Fusion – na tržište stiže i Splash model
Adidas Ultra Boost – ful osećaj BOOST-a
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed