Patike za trčanje

ASICS Gel DS Trainer 20 [RECENZIJA]

Nema komentara

ds trainer
Kada su su nas ljudi iz Tref-a, generalnog zastupnika za ASICS, pitali da isprobamo i testiramo novi DS Trainer, moram priznati da sam bio jako uzbuđen: prvi put sam ovaj model nosio u verziji 16, pre tačno 4 godine, kada sam ih pazario na sajmu na Ljubljanskom maratonu, pitajući se: kada će ovi najbolji modeli iz Asics doći kod nas.

Od tada pa do danas moglo se pronaći nešto iz DS serije iz Asics kod nas, no čini mi se da po prvi put Asics planski uvodi svoje najjače model na naše tržište. Pored DS Trainer sada su tu i DS Racer i druge specifične patike koje gađaju određene segmente trkačkog tržišta i zadovoljavaju ga u potpunosti. Pravo je vreme pred Beogradski maraton 2015 da vam prikažemo DS Trainer 20.

DS Trainer je i tada bio odlična patika. Jako dobra amortizacija, sa savršenom količinom podrške za stabilnost. Ne previše meka kao što je npr Cumulus, a opet ne previše stabilna i tvrda kao Kayano. Prava mera za npr polumarton do 1:45 i maraton sve do 3:45 rekao bih, koje sam u to vreme trčao.

ds trainer 2

Ono što mi se tada nije svidelo jeste težina patike – delovala mi je da ipak malo preteška za moj ukus. Bilo mi je jasno da se ne može spakovati tolika količina tehnologija u patiku a da se ne poveća težina, no nova verzija ASICS Gel-DS Trainers je lakše za ~30 grama. To se čini malo, ali sa tom promenom patika dobija još veći raspon upotrebljivosti. U ovoj seriji patika (lake trening patike sa kojima možete ići i na 21/42k) gramaža puno znači, tako da jubilarni Trainer 20 jeste začuđujuće laka patika u ovoj kategoriji.

Dynamic DuoMax tehnologija koja je sa Asiscom već duže vreme, omogućava podršku za umerene pronatora (baš ono što vam treba kada trčite +2 sata i kada se noge umore), a veoma laki DuoSole đon nudi felksiblnost i dobro prijanje uz put.

Sa ovom težinom i (za trening) minimalnim padom peta-prsti od 9.0 mm, DS Trainer je optimizovao celu granu lakih stabilnih patika, tako da patiku možete koristiti i za brža trčanja u okviru deonica na 1k ili 1 milju i duže. DS Trainer sada mnogo više podseća na neke brže trkačke patike nego što je to bio ranije.

Ono što može biti čudno u novim DS Traineru jeste box – tj kutija za prste u kojima izgleda kao da fali mesta. Prvih nekoliko trčanja mi je prošlo navikavajući na osećaj stezanja i za sada bez ikakvih problema. Posebno obratite pažnju ako kupujete patiku na neviđeno, možda je najbolje da kupite pola broju veću baš zbog ovog novog dizajna. Svakako preporuka da probate http://shoefitr.com.

Zakjučak: Izvrsna patika za većinu treninga kako bržih, tako i onih dužih u kojoj može da se trči i solidno brz polumaraton i maraton. 

NIKE FREE 5.0 ’14
Asics Gel-Kayano 20 – 20 godina izuzetnosti
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed