Patike za trčanje

adidas Energy Boost – test drive

Nema komentara

adidas energy boost

Boost tehnologija je i dalje najzanimljivija priča na trkačkoj sceni. adidas je sve više integriše u svoje modele, sa idejom da je, nezavisno od potreba, ona neophodna patici i trkačima, i bolja alternativa od gume, pene, gela, vazduha.

Razumljivo da mi je, zbog svega navedenog, neverovatno da Boost tehnologiju do sada nisam testirala, iako par modela jeste prošlo kroz naše ruke.

Look and feeel

Patike koje sam dobila su jednostavno – prelepe. Dugo čekani pomak od vrištećih modela, ovaj Boost Energy model je zaista pravljen za devojke. Lila i roze nijanse, kombinovane sa sivom, belom i teget – mogu da se lako uklope u većinu trkačkih odevnih predmeta.

WP_20150618_18_39_27_Pro

Na nozi su patike male. Lako se opredelite za broj više, a možda vam i to ne bude dovoljno prostora. Inače nosim 37, adidas mi je 38.  Dodatno, patika je malo uža kod prstiju, te će trkači i trkačice sa širim prednjim delom stopala morati da uzmu ili broj veće ili drugi model.

Osećaj – veoma udobna patika. Energy Boost pakuje najdeblji đon sa idejom da vam vraća najviše energije. Iako deluje kao patika sa jakom amortizacijom, đon je oblikovan tako da dovoljno podrške daje i na prstima – verovatno najviše od svega što sam do sada testirala, tako da vas  patika ne tera da menjate tehniku.

Tehnologija

Boost đon: Boost pena je registrovani adidasov patent sa najvećim povraćajem energije od svih registrovanih materijala. Ovo se prevodi u olakšanje prilikom trčanja. Oseća se blagi „bounce“ efekat, (najbliži prevod je odskok) i noge vam se manje umaraju na dužim distancama.

adiwar guma preko: adiwear je guma koju koja garantuje izdržljivost patike. Prva se haba i štiti boost deo đona od preranog penzionisanja. Iako deluje tanko, u praksi i kod testera se pokazala dugovečnom.

Torsion sistem: prednji i zadnji deo stopala mogu da se kreću odvojeno – u teoriji smanjuje pritisak na plantarnu fasciju.

Tech fit upper mach je adidasov sistem koji podrazumeva usko prijanje uz nogu, tako d a ne šeta, istovremeno omogućavajući nozi da diše a ne stvarajući žuljeve, meni se ova tehnologija pokazala dobro još kod springblade modela, ali za Energy Boost model smo naišli na komentare da izaziva žuljeve ljudima sa širim stopalom. Meni se ovo nije desilo.

Pertle su, već tradicionalno, povezane sa adidasove tri crte – i lepo fiksiraju nogu i jezik patikeč

Težina 226 do 283 g (ženske i muške) što ih čini srednje teškim patikama

Heal to toe pad: oko 1cm , što ih čini umereno amortizujućim patikama

Na stazi

 

Od svih testiranih podloga, najbolje su se pokazale na asfaltu. Energy model ne usporava, daje osećaj udobne i komforne „vožnje“. Na kratkim, kao i dugim stazama, konstantno je prisutan utisak prijatnosti.

Model jeste blago ojačan sa unutrašnje strane, ali samo na peti, tako da će amortizovati prirodno proklizavanje noge ka unutra, bez da vam da podršku na zglobu, tako da je moj utisak da nisu najbolji izbor za pronatore.

Najbolje za

Neutralne i blage pronatore, srednje i duge staze, početnike i teškaše. Svakoga kome je udobnost važna.

Savet plus+++

Trenutno adidas garantuje potpuni povraćaj novca u roku od 30 dana za Energy Boost model. Idealna prilika da probate Boost tehnologiju i procenite da li je za vas.

Energy Boost
najbolji način da znate da li je patika za vas je da je probate.
Hoka One One Clifton – čudne ali udobne!
Saucony Fastwitch 7
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed