* NaslovnaNajave trka

BESPLATNA #BeActive noćna štafetna trka u paru ove godine u Zrenjaninu!

Nema komentara

U saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom sporta, a pod pokroviteljstvom Evropske komisije, SportIT je i ove godine uključen u organizaciju Evropske nedelje sporta (www.evropskanedeljasporta.rs) koja se obeležava od 23. do 30. septembra širom Evrope pod sloganom #BeActive. 

U subotu, 23. septembra sa početkom u 18h na trgu Slobode u Zrenjaninu, očekuje nas jedan nesvakidašnji događaj – BeActive Noć – koji će se u isto vreme održati u gradovima širom Evrope. Pripremite se da zasijate i ponesite dobro raspoloženje jer vas čekaju raznovrsni fitnes programi, fotografi i DJ. A od 20h prava poslastica: Noćna trka!

Štafetna trka nosi simboličan naziv ,,Trka podrške”. Glavni cilj trke je da ukaže da smo jedni drugima glavni partneri za aktivan život i da je trening lakši kada smo odgovorni jedni prema drugima.

Ovaj događaj namenjen je svima. Ideja je da se uz puno svetlećih efekata i dobru muziku kreira nezaboravna atmosfera i iskustvo za sve učesnike koji će imati priliku da se oprobaju u različitim aktivnostima poput fitnes programa, trčanja i street workout-a.

Za najmlaše učesnike biče organizovani sportski poligoni i edukativne radionice. A za treće doba, biće organizovan poseban program vežbanja.

Svi od 14 godina i više mogu učestvovati na trci! Parovi mogu biti muški, ženski i mešoviti. Svaki učesnik trči jedan krug, tj. 800m na od ukupno 1600m.

#BeActive štafetna trka propozicije

Kako bismo se svi osećali bezbedno, broj učesnika je ograničen, a start je na hronometar, što znači da će trka startovati u 3 talasa.

 • Brza trka za 2 člana, svako trči po 800m
 • Učešće je besplatno
 • Svaki učesnik dobija medalju i startni broj, kao i svetleće elemente
 • Trči se noću uz svetleće elemente
 • Posle trke vas čeka DJ
 • Tri najbrža tima dobijaju nagrade, kao i tri najbrža ženska tima
 • Subota 23. septembar od 20:00h, trg Slobode
 • Prijavite se za trku na linku ISPOD I POŽURITE, BROJ MESTA JE OGRANIČEN, a trka je BESPLATNA! Važno: u okviru napomene upisati ime drugog takmičara sa kojim trčite!

Svi prijavljeni dobiće mejl za potvrdu prijave, 5 dana pred dan trke, a startne pakete i brojeve moći će da podignu na dan trke.

O Evropskoj nedelji sporta

Događaj je pokrenut od strane Evropske komisije. Sam cilj nedelje je razvoj sporta i fizičke aktivnosti, a događaj se realizuje u zemljama Evrope u isto vreme, ove godine po 9. put.

Tokom Evropske nedelje sporta organizuju se mnogobrojni događaji na nacionalnom i lokalnom nivou u okviru 4 teme:

 • edukacija
 • radno mesto
 • aktivnosti na otvorenom
 • sportski klubovi i fitnes centri

Ovih nedelju dana održaće se preko 200.000 događaja na 40 lokacija za koje se procenjuje da će učestvovati preko 8 miliona ljudi! A kod nas se sportski događaji odvijaju u Beogradu, i Zrenjaninu. Listu događaja pogledajte OVDE.

Zvaničan početak Evropske nedelje sporta biće obeležen u Valensiji 24. septembra 2023. godine.

Napomena: Događaj uključuje fotografisanje i snimanje. Svi učesnici događaja svojim prisustvom daju neopoziv pristanak i dozvolu Evropskoj komisiji da ih snimi, fotografiše i napravi zvučni zapis i da te medije upotrebljava isključivo sa diskrecijskim pravom Evropske komisije.

Godine su samo broj: 98-godišnjakinja završila 5k za manje od sat vremena!
11.000 trkača diskvalifikovano sa Mexico City maratona zbog varanja
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed