* NaslovnaVesti

11-godišnja devojčica oborila svetski rekord na 5K

Nema komentara

Jedanaestogodišnja kanađanka, Sawyer Nicholson, oborila je svetski rekord starosne grupe na 5K na Međunarodnom maratonu Nijagarinih vodopada prošlog vikenda. Ona je istrčala 5k za 17:28 i oborila rekord u svojoj starosnoj grupi.

Sawyer je završila prva i u ukupnom plasmanu, a njeno vreme bilo za čak 80 sekundi brže od Mike Gigliotti koji je pobedio u muškoj kategoriji sa vremenom od 18:49. On je na cilj stigao drugi u ukupnom plasmanu.

,,Ovo je ludo!“

Nicholson je za dlaku oborila rekord Grejs Ping od 17:28,30 iz 2015. (Ping je trčala 16:44 na 5.000 metara na stazi kada je imala 12 godina, a sada trči za Državni univerzitet Oklahome.)

„Ovo je ludo. Pre nekog vremena razmišljala sam o tome da li mogu da trčim ispod 18 minuta, ali nikada nisam razmišljao o svetskom rekordu. To je ludo!“, preneo je Runner’s World.

Nicholson je rekla da se osećala umorno na dan trke ali da je srećna što su joj vremenski uslovi na trci išli na ruku. „Bilo je prilično vetrovito na povratku, i bilo je malo kiše pored vodopada, ali sveukupno je bilo prilično dobro“, rekla je.

Njen svetski rekord je u pripremi već neko vreme. U septembru 2022, Nicholson je trčala svoju prvu trku na trci, Toronto’s Oasis Zoo Run, sa impresivnim vremenom od 19:25, zauzevši prvo mesto u kategoriji žena. Ovog meseca je tri puta trčala 18 minuta u kategoriji do 8 godina.

 

Gjert Ingebrigtsen: Policija otvorila istragu nakon što su Jakob, Henrik i Filip optužili oca za nasilje
Mizuno Wave Rider 27
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed