Najave trka

Vršačka trka uz stepenice 2013

3 komentara

„Ukoliko želite da provedete nezaboravan sportski vikend, dođite u Vršac 25. maja na „“Vršačku trku uz stepenice““. Ovu atraktivnu trku po prvi put organizuje „“Vršački atletski klub 1926″“. Startnina se ne plaća. Početak trke je u 10 h kod Centra Millennium, preuzimanje startnih brojeva je od 8.30 do 9.30 h.


Start je na gornjem parkingu kod Centra Millennium, sledi asfaltni uspon od 200 m, zatim sledi 384 kamenih stepenica sa odmorištima. Stepenice su lepo uređene, širine 2,5 m, uspon je konstantan, stepenice vode pored Hotela Vila Breg koji se nalazi na polovini staze, cilj je na vrhu brda na vidikovcu kod Crkvice. Da bi se savladalo samo stepenište, dobro utreniranom sportisti treba oko 4 minuta, a rekrativcima oko 8 minuta.

Svi učesnici će dobiti diplome i medalje, a obezbeđene su vredne nagrade za troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Osim same trke biće organizovana i živa svirka vršačkih rok bendova koji će bodriti takmičare, kao i svečano proglašenje pobednika.

Ova trka na simboličan način povezuje četiri simbola grada Vršca: Centar Millennium (jednu od najlepših sportskih hala na Balkanu) – stepenište (karakterisično za Vršac zbog Vršačkog brega) – Hotel Vilu Breg (jedan od najlepših hotela u regionu) – Crkvicu (Crkva Svetog Križa, najstarija katolička crkva u Banatu, sagrađena 1720.godine) sa čijeg se vidikovca pruža nezaboravan pogled na banatsku ravnicu.

Cilj nam je da ova trka postane tradicionalna i međunarodnog karaktera, a da stazu u budućnosti produžimo do Vršačke kule koja je na nadmorskoj visini 399 m.

Rok za prijavljivanje takmičara je do 20. maja na imejl jovanovic.drazen@open.telekom.rs ili na telefon 064/18-64-000.

Trka je namenjena starijima od 16 godina jer je staza veoma zahtevna. Pozivamo sve zaljubljenike u trčanje i ekstremne sportove da nam se pridruže i daju podršku prvoj „“Vršačkoj trci uz stepenice““. „

34. Somborski polumaraton
Avanturistička trka – VALJEVSKI IZAZOV

Povezani članci

3 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed