Najave trka

RACE FOR THE CURE: Šetnja i trka za zdravlje žena obolelih od raka dojke

Nema komentara

Srpski forum protiv raka dojke – EVROPA DONA SRBIJA po peti put organizuje manifestaciju RACE FOR THE CURE 2023 – Trku/šetnju za ozdravljenje žena obolelih od raka dojke. 

Događaj je predviđen za subotu, 16. septembar na Adi Ciganliji. Početak trke/šetnje je planiran za 12h kod Sudijskog tornja, a prethodiće program zagrevanja i pripreme, kao i obraćanje predstavnika Evropa dona Srbije i Instituta za Onkologiju i radiologiju Srbije.

Trkačima je predviđena trasa punog kruga oko Ade, a za šetače 3km.

Timske i pojedinačne registracije su moguće putem linka OVDE.

Race for the cure i podrška i poklon pažnje ženama obolelim od raka dojke

Svojom registracijom i učešćem u okviru Race for the cure – šetnje i trke za zdravlje žena obolelih od raka dojke obezbeđujete PINK POKLON PAŽNJE onima koje se trenutno leče od ove bolesti u Srbiji. Tokom meseci nakon događaja, organizuje se odlazak u zdravstvene ustanove u kojima su smeštene pacijentkinje sa ciljem da im se posvete pažnja i podrška koje one i te kako zaslužuju.

U okviru paketa, odnosno torbice, one dobijaju:

  • antistres lopticu,
  • edukativni materijal vezan za bolest i negu,
  • ali i preparate koje mogu bezbedno da koriste za kožu nakon hemio i radioterapije.

Prošle godine podeljeno je 720 paketa u 5 gradova u Srbiji, odnosno 6 zdravstvenih ustanova, a nadamo se i radimo na tome da ove godine to bude mnogo više, posebno što nažalost statistike nisu povoljne što se razvoja ove bolesti u Srbiji tiče.
Zato vas pozivamo da nam se pridružite na Adi Ciganliji, 16. septembra, da ove hrabre žene znaju da mislimo na njih i da nisu same.

Evropa Dona Srbija je osnovana decembra 2016. godine, a 2017. postala je članica Evropa Dona Koalicije sa sedištem u Italiji. Ciljevi osnivanja organizacije su da se poboljšaju uslovi za edukaciju žena o zdravlju dojki, značaju ranog otkrivanja i sprečavanja pojave raka dojke, zalaganju za poboljšanje kvaliteta lečenja i rehabilitacije obolelih, kao i zagovaranje jednakih prava i mogućnosti lečenja za sve obolele u institucijama države i zdravstvenom sistemu. Od 2019. godine je članica Think Pink Europa i nosilac licence za RFTC, najvećeg sportskog događaja za zdravlje žena u Evropi.

5. kolo Vojvođanske treking lige Dunavske čarolije: Kombinacija sporta, zabave i prirode
21. Bukovački maraton i 6. kolo VTL: Besplatna startnina za rekreativce!
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed