Najave trka

Poziv na 1. Valjevski polumaraton – Valjevo te čeka!

Nema komentara

Valjevski polumaraton tek kreće da pravi svoju trkačku priču, a već je uspeo da zagolica maštu brojnih trkača, koji žele da ukažu čast i potrče ulicama ovog neverovatnog grada.

10.jun, dan kada će ulice Valjeva biti otvorene samo za VAS, zaljubljenike u trčanje iz različitih delova Srbije i regiona. Ali i za vas koji želite da pružite osmeh, ljubav ili “high five” pored staze. 🙂

Možete izabrati polumaratonsku trku (21km) ili trku zadovoljstva (10km). A organizatori poručuju da se raduju svakom vašem izboru, jer zajedničkim snagama pravite priču o 1. Valjevskom polumaratonu.

Trasa trke

Obe trke počinju i završavaju se na Gradskom trgu, u Karađorđevoj ulici. Trasa delom ide pored zaštićenog prirodnog dobra Klisure reke Gradac gde će trkači moći da uživaju u pogledu na najčistiju reku u Srbiji. Drugi deo trase prolazi kroz stari deo grada koji je izgrađen još u tursko vreme, Tešnjar, gde će učesnici moći da vide jednu od gradskih celina XIX veka sačuvanih u Srbiji, u kojoj se nalazi veći broj zanatskih radnji. Trasa je kružna, dužine 10,5km, što znači da će učesnici koji budu trčali polumaraton trčati dva kruga.
Mapa sa trasom i ucrtanim okrepnim stanicama će uskoro biti istaknuta na sajtu  i event-u na Facebook-u

Prijava/startnine:

Prijave za polumaraton su već počele, a vrše se elektronskom prijavom na portalu valjevskipolumaraton.com/prijava/ .

Do 15.04. iznos prijave je 1.100 din, od 15.04. taj iznos je 1.200 din.

Svi koji uplate izvrše do 31.05.2018. u svom startnom paketu će imati i majicu. Nakon prijave proverite da li su Vaši podaci u listi prijava. Mejl sa potvrdom dobijate tek nakon izvršene uplate startnine.


Prijave se mogu vršiti sve do početka trke, kao i na dan trke. Oni koji se prijave 08.06. i 09.06. sa sobom pri preuzimanju startnog paketa moraju imati dokaz o uplati.

Svaki učesnik, svojom prijavom potvrđuje da je upoznat/a sa propozicijama takmičenja i rizicima učešća na sopstvenu odgovornost. I da će se tokom trke ponašati u skladu sa Zakonom i osnovnim načelima takmičenja, prema okolini i drugim učesnicima. Takmičari mlađi od 18 godina, moraju imati pismenu saglasnost roditelja.

Uskoro više informacija o detaljima trke na sajtu i Facebook-u 

Organizatori trke SU “Varatonac” se vode mišlju da za trkačku porodicu i za one koji tek žele da postanu deo nje nema boljeg načina za upoznavanje Valjeva i 1. Valjevskog polumaratona.

Uz slogan “Valjevo te čeka!” za kraj vam citiraju stihove Matije Bećkovića:

„Kada dođeš u bilo koji grad
ako taj grad slučajno bude Valjevo
doći ćeš putem kojim si morao doći.“

3. humanitarni kilometar za malog Radivoja Šijaka
45. Memorijalna trka Zvonko Panežić (Zagreb)
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed