Najave trka

Poziv na 1. Rumski polumaraton

Nema komentara

Polumaraton u srcu Srema bižće održan 26. avgusta

Rumski polumaraton je trka koja će vas provesti kroz sve te lepote i zauvek vezati za ovo mesto.

Glavna trka Rumskog polumaratona je trka dužine 21,1 km.

Start i cilj je na Gradskom trgu, a trči se kroz glavne ulice Rume.

Pravo učešća imaju svi građani, a deca od 14 do 18 godina moraju da imaju pisanu saglasnost roditelja.

DDOR trka zadovoljstva

Uporedo sa 1. Rumskim polumaratonom, organizovaće se i DDOR Trka zadovoljstva u dužini od 3 km.

Trka u kojoj su svi pobednici uklapa se u viziju i misiju da se animira što veći broj ljudi da budu aktivni, te da u svoju svakodnevnicu uvrste fizičku aktivnost.

Trku zadovoljstva će moći da trče svi Rumljani/ke i gosti grada u srcu Srema koji nisu profesionalni sportisti, a vole sport i rekreaciju. U trci zadovoljstva je sve dozvoljeno. Jedino se neće pravdati izostanak.

Trka zadovoljstva i Rumski polumaraton ujedno će biti i prilika da se na najlepši mogući način promoviše ugled grada i podigne popularnost u oblasti privrede, turizma i ekonomije.

Trka je manifestacionog karaktera, bez prijavljivanja, pobednika i plasmana.

Pravo učešća imaju svi koji to žele.

Start trke je u 17.00 časova

Centar bambini maraton

Po prvi put u Rumi, u okviru 1. Rumskog polumaratona trčaće se ili bolje reći puzati i Bambini Maraton. Ovo je dečija trka namenjena mališanima do 2 godine. Prijave za Bambini maraton su u toku, a u trci mogu učestvovati svi mališani uzrasta do 2 godina.

Dužina staze koju naši najmlađi maratonci treba da pretrče ili prehodaju je 4,5 metara.

Ideja dečijeg maratona je da zajedno sa predškolskim ustanovama animiramo što više dece da se od detinjstva bave sportskim aktivnostima. Bambini maraton sjajna je prilika i da deca razvijaju sportski duh, borave na otvorenom i druže se sa svojim vršnjacima.

Dužina staze: 4,5 m (asocijacija da je Ruma grad na 45 geografskoj paraleli).

Trka prijateljstva

Trka prijateljstva ili bolje rečeno trening prijateljstva će se održati sutradan, 27. 08. 2017. godine u BORKOVAČKOJ ŠUMI sa početkom u 11 časova.

Trka neće imati takmičarski karakter nego će biti vid prijateljskog druženja i sumiranja utisaka sa polumaratonske trke.

Nagrade – polumaraton

Svi učesnici u polumaratonu dobijaju: – startni broj – diplomu – majicu polumaratona – okrepu na stazi i cilju (voda, banane, limun, šećer) – paketić slatko/slani – medalju (takmičari koji završe polumaratonsku trku) – banket

Napomena: Banket od 21 čas na bazenima Borkovac za takmičare/ke polumaratonske trke.

Od strane organizatora obezbeđen slatko/slani program, kao i odrđen broj bezalkoholnih pića, dok će se sva vrsta pića prodavati na šankovima Bazena Borkovac.

Prvoplasirana/e tri takmičara/ke (M i Ž konkurenciji) u apsolutnoj kategoriji dobijaju medalje, diplome, pehare, robne i novčane nagrade. Takmičari/ke (M i Ž) plasirani od IV – VIII nagrađuju se diplomama.

Najbrži takmičar/ka u polumaratonu sa teritorije opštine Ruma (M i Ž) dobija pehar, robnu i novčanu nagradu. Proglašenje prvih osam takmičara u apsolutnom plasmanu u polumaratonu (zasebno M i Ž) održaće se na bini na Gradskom trgu u 20:00 časova.

Za najbržeg takmičara u polumaratonu sa teritorije opštine Ruma (M i Ž) održaće se na bini na Gradskom trgu u 20:10 časova

Svi učesnici dobijaju: – startni broj

DDOR Trka zadovoljstva – vodu na cilju

BAMBINI MARATON – Robne nagrade

Startnina/koatizacija

Cena učesničkog paketa za državljane Srbije (polumaraton) • 800 dinara od 26. JUNA – 13. AVGUSTA 2017. godine • 1000 dinara od 14. AVGUSTA – 25. AVGUSTA 2017. godine • 1000 dinara 26. AVGUSTA 2017. godine (uključuje samo startni broj i majicu u zavisnosti od zaliha)

Uplatu izvršiti na namenski dinarski račun Sportskog saveza opštine Ruma 200-2884060101889-25 Poštanska štedionica ( primalac: Sportski savez)

Više o trci možete se informisati ovde.

Trasa polumaratonske trke:

 

 

22. Asics Dunavski polumaraton #najava
Prvi šabački polumaraton #poziv
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed