Najave trka

Jahorina Ultra Trail 2018: Otvoreni poziv blogerima

Nema komentara

Ako si trkač/ica i bloger/ka ili radiš u medijima, Jahorina Ultra Trail te poziva da se prijaviš na konkurs za mrežu medijske podrške JUT-u 2018!

NAŠ CILJ: Stvarajući mrežu partnerskih medija, želimo izgraditi snažne veze s trkačima koji putem online platformi i medija promovišu rekreaciju, trčanje i generalno aktivnosti na otvorenom. Ujedno, želimo nagraditi njihov trud, upoznati ih lično, omogućiti im da trčeći najljepšim stazama upoznaju Jahorinu, Ravnu planinu, Romaniju i Trebević.

KAKO SE PRIJAVTI: Da bi se prijavio/la, potrebno je da sa sljedećeg linka preuzmeš press material na osnovu kog ćeš sačiniti najavu ovogodišnjeg izdanja naše trke. U slučaju da trebaš dodatne informacija i/ili izjavu nekog od organizatora, prijašnjih učesnika naše trke, rado ćemo odgovoriti na sva pitanja koja nam pošalješ na info@jahorinatrail.com.

Nakon što tekst o našoj trci objaviš na blogu/webu/radiju/u novinama/tv i društvenim mrežama, obavezno nam najkasnije do 31.03.2018. godine pošalji mail koji će u prilogu sadržavati popunjen obrazac (JUT 2018 Bloggers Application Form) a u sadržaju poruke link na najavu JUT-a 2018.

Na ovaj način učestvuješ na konkursu na osnovu kog će komisija u sastavu Iva Ivkić, izvršna direktorka „Olimpijskog centra Jahorina“, Igor Tošić, direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo, Dragana Kurtagić, PR i event menadžerka „Sunnylanda“, Borislava Purković, marketing menadžerka ski centra „Ravna planina“ i Sanja Kavaz, direktorka „Jahorina Ultra Traila“ izabrati 10 trkača-blogera koji će dobiti posebne aranžmana kreirane za akreditovane medije.

ŠTA NUDIMO: Kao član/ica JUT Bloggers Networka dobijaš:

  • Učešće na trci Jahorina Ultra Traila 2018 po izboru
  • Smještaj u hotelu Bistrica u period 26-29.07.2018. godine
  • Izlet i obilazak ski centra Ravna planina
  • Izlet i obilazak zabavnog parka Sunnyland na Trebeviću.

Dovoljno dobro za prijavu?

 

Radujemo se saradnji i želimo ti puno uspjeha! Lista odabranih blogera biće objavljena na našoj Facebook stranici 11.04.2018. godine.

 

Više o nama

Jahorina Ultra Trail je najveće bh takmičenje u trail trčanju u okviru kog ćemo 27-29.07.2018. godine, na stazama koje povezuju Jahorinu s Ravnom planinom, Romanijom i Trebevićem organizovati četiri trke različite dužine: Mini, Midi, Maxi i Ultra Trail.

 

Koncept JUT-a

Naše staze su navigirane najljepšim dijelovima planina koje su okosnica trenutnog i budućeg razvoja outdoor ponude Sarajevsko-romanijske regije. One povezuju atrakcije poput uskotračne pruge Sarajevo-Višegrad, via ferate i Novakove pećine na Romaniji, izvora i kanjona Miljacke, bob staze i grebena na Trebeviću, pa čak i Baščaršiju. Tri naše trke (Mini, Maxi i Ultra) nose ITRA bodove.

 

Šta nudimo

U skladu s formatima koje nudimo, naše trke su atraktivne trkačama solidne ili izuzetne kondicije ali i profesionalnim sportistima koji nužno nisu trkači jer su na ovim trkama jako uspješni i bijatlonci, skijaši, fudbaleri. Dakle, Mini je 14 km duga staza, idealna za brze trkače, za početnike u trail trčanju ali i za one kojima je Midi koji se održava dan ranije malo pa žele tokom vikenda završiti dvije trke što je sjajna kombinacija jer se savršeno dopunjuju. Midi je duga 34 km i prava poslastica za ljubitelje trčanja u prirodi koji žele izazov nakon kog će biti odmorni za izlazak, druženje na planini i druge aktivnosti. Maxi dug 69 km je za brze ultraše ili one koji će prvi put probati format ultre jer nema mnogo uspona i nije preteška. Ultra je za iskusne trail trkače a dužinom od 104 km nudi slijed različitih cjelina zbog kojih nema monotonije na stazi i koje dodatno intenziviraju doživljaj trke.

 

Šta je novo

Ono na čemu još radimo ove godine jeste proširenje startnog paketa na način da svi učesnici od organizatora dobiju poklon i vaučere koje će moći iskoristiti za panoramsko razgledanje Jahorine, vožnju zip-lineom na Ravnoj planini, alpine roller coasterom Sunnylanda i žičarom koja kreće iz Sarajeva i vozi do Trebevića.

 

Šta su naši glavni aduti

Mislimo da su naši glavni aduti prepoznatljivost i imidž koji Jahorina ima još od Olimpijskih igara, atraktivnost i raznovrsnost staza a posebno dijela koji se trči bob stazom, blizina Sarajeva koje trkači svakako žele posjetiti i gastro ponuda koja, iako posljednja u nizu nabrojanih aduta, nije ni malo manje važna od onog prvog. Kod nas se izuzetno dobro jede, hrana je gurmanska, ponuda raznovrsna, cijene su pristupačne. Kad neko razmišlja o dolasku na našu trku svi odmah razmišljaju o tome gdje otići na ćevape, gdje na baklave, gdje na burek, gdje na pečenje ispod sača.

 

Preporuka direktorice trke

Recimo, da ja dolazim na Jahorinu, planirala bih ostati par dana nakon trke kako bih otišla na Maglić, Zelengoru i rafting Tarom ili popela Prenj, Čvrsnicu i obišla Ramsko jezero. Nekima je možda zanimljivije posjetiti Sarajevo, Mostar ili Trebinje. Evidentno je da naša zemlja postaje sve privlačnija turistima iz cijelog svijeta a mi se fokusirati na one koji vole prirodu i aktivan odmor.

Rock’n’Roll maraton u Madridu – 17 mini žurki duž trase!
Najava polu/maratonskih i humanitarnih trka za mart 2018.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed