Najave trka

Da li ste spremni za trku na pisti Aerodroma Nikola Tesla Beograd?

1 komentar

Aerodrom Nikola Tesla Beograd, kao domaćin, Grad Beograd, kao pokrovitelj, i Beogradski maraton, kao organizator, 9. i 10. juna ove godine organizovaće prvu trku „Beograd na pisti” (BEG5KRunwayRun) na poletno-sletnoj stazi beogradskog aerodroma.

– Aerodrom Nikola Tesla Beograd je kompanija koja dosta ulaže u kulturu i sport, koja brine o avio saobraćaju, putnicima i svojim zaposlenima. Imamo i sportsko društvo čije sekcije, posebno fudbalska, ostvaruju odlične rezultate, ali i naš trkački tim je veoma uspešan. Naše kolege osvojile su priznanja na trci budimpeštanskog aerodoroma, a sada će imati priliku da to potvrde na našoj poletno-sletnoj stazi. Naša trka „Beograd na pisti” biće druga u regionu, a tradicija trčanja na aerodromskim pistama začeta je još 1972. kada je prvi put održana trka na njujorškom aerodromu JFK koja se organizuje i danas. Zahvalan sam Gradu Beogradu koji se prihvatio pokroviteljstva i Beogradskom maratonu koji će organizovati celu manifestaciju na kojoj će učestvovati i naši zaposleni, iz saobraćaja, bezbednosti, tehnike, a učestvovaću i ja – rekao je izvršni direktor Aerodroma Nikola Tesla Beograd Raša Ristivojević.

Rame uz rame s gospodinom Ristivojevićem na startu, sat i po posle ponoći 3. juna stajaće i Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda.

Veliko je zadovoljstvo za sve nas što su Aerodrom Nikola Tesla Beograd i Beogradski maraton odlučili da organizuju ovu atraktivnu manifestaciju. U ovom sastavu, a povodom Beogradskog maratona, bili smo prošle godine na Čikaškom maratonu, pošto bratske odnose imaju gradovi Čikago i Beograd i aerodromi Nikola Tesla i „O’Hara”. Uspostavili smo još čvršće veze i tada se rodila ideja da organizujemo ovu neobičnu manifestaciju, noćnu trku u atraktivnom prostoru. Grad Beograd, koji se priprema za 31. Beogradski maraton 21. aprila, daće doprinos i u organizaciji ove trke koja će ući u njegovu istoriju i siguran sam da ćemo uz veliki odziv Beograđana poslati u svet još jednu lepu, novu sliku našeg glavnog grada i aerodroma – rekao je Andreja Mladenović.

 

Detalje o samoj manifestaciji dao je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, podsetivši i da Beogradski maraton ima partnerske odnose sa Čikaškim maratonom.

„Beograd na pisti” je organizaciono možda i najzahtevnija manifestacija koju organizujemo, jer zbog činjenice da Aerodrom Nikola Tesla Beograd ima samo jednu poletno-sletnu stazu trku moramo da održimo noću kada nema letova. Zbog toga sve, od pripreme, preko same trke, do uklanjanja svih postavki, moramo da obavimo za samo tri sata da bi nadležne aerodromske službe pripremile pistu za poletanje prvog jutarnjeg aviona. Odlučili smo se za dužinu staze od 5 km da bi svi učesnici mogli da završe trku u željenom vremenu, a broj učesnika iz istih razloga za premijeru ograničili smo na 800. Na drugoj, trećoj i narednim trkama možda ćemo imati i stazu od 10 kilometara i možda ćemo otvoriti mogućnost za povećanje broja učesnika – rekao je Dejan Nikolić.

Za prijavljivanje za trku, prema rečima direktora Beogradskog maratona, odvojeno je deset dana – od 25. aprila do 5. maja – ali prijavljivanje će biti prekinuto čim se prijavi prvih 800 punoletnih učesnika, pošto će zbog bezbednosnih razloga svi učesnici, bilo iz zemlje ili inostranstva, morati da prođu rigoroznu bezbednosnu proveru.

Učesnici će trčati tri kruga, delom na poletno-sletnoj stazi, a delom na rulnoj stazi. Sadržina učesničkih paketa je u nastavku, a atraktivne majice sa znakom „BEG5KRunway” koje se u njemu nalaze, delo su dizajnera Petra Palfija. Tu su i nagrade za najuspešnije u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Detaljne informacije

Datum održavanja: 09-10. jun 2018.
Lokacija: Aerodrom Nikola Tesla Beograd
Vreme: 21h 09.06. – 04h 10.06.
Start trke: 01.30h 10.06.

Organizator: Beogradski maraton
Domaćin: Aerodrom Nikola Tesla Beograd
Pokrovitelj: Grad Beograd

Sadržaj učesničkog paketa:

 • Startni broj sa čipom
 • Funkcionalna majica sa znakom trke
 • Medalja na cilju
 • Diploma
 • Zvanična mapa trke
 • Okrepa na cilju

Cena učesničkog paketa: 2400 RSD

Veoma važno:

 • Prijava postaje validna tek posle evidentirane uplate učesničkog paketa
 • Prilikom prijave koristite ispravnu email adresu. Jedan trkač – jedna registracija. Nije moguće prijaviti više trkača sa jednog naloga.
 • Broj učesnika je ograničen na 800. Posle prijavljenih 800 učesnika prijava više neće biti moguća
 • S obzirom da se trka održava u obezbeđivano-restriktivnoj zoni (aerodromska poletno-sletna staza), prijava i uplata ne garantuju ispunjenje uslova za ulazak u obezbeđivano-restriktivnu zonu. U slučaju da, nakon provere podataka učesnika, uslovi za ulazak u obezbeđivano-restriktivnu zonu nisu ispunjeni, organizator će o tome obavestiti učesnika putem email-a. Organizator, u ovom slučaju, nije u mogućnosti da prenese prijavu na drugu osobu.
 • Na trku je obavezno poneti važeći dokument koji ste naveli prilikom prijave (LK ili pasoš). U suprotnom, učesnik neće moći da uđe u obezbeđivano-restriktivnu zonu.

Preuzimanje učesničkog paketa

Lokacija: Humska 4, Beogradski maraton

Vreme:

– Četvrtak 10h-18h
– Petak 10h-18h
– Subota 10h-14h. 

Odustajanje od učešća ili nepredviđene okolnosti

Učesnik može odustati od trke i nije u obavezi da o tome obavesti organizatora.
U slučaju odustajanja učesnika ili nemogućnosti da učestvuje u trci usled nepredviđenih okolnosti, organizator nije u obavezi da vrati uplaćeni novac.

 

 

Kalendar trejl trka za 2018. sa najpopularnijim trkama u Srbiji i regionu
Najava trka u maju!
Tags: ,

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed