Najave trka

2. Krka polumaraton – trčanje kroz nacionalni park na proleće, zvuči kao rajsko iskustvo

Nema komentara

Za subotu, 13. aprila 2019. zakazan je 2. Krka polumaraton, međunarodna atletska trka kroz Nacionalni park „Krka“.

Organizator: Atletski klub Maraton 2000 Karlovac

Suorganizatori: Atletski klub Šibenik, Šibenik

Prvo izdanje trke vrlo brzo je bilo rasprodato i primljeno s oduševljenjem od strane trkača i verujemo da će interesovanje za naredna izdanja i porasti.

Krka polumaraton pruža trkačima jedinstveni ugođaj trčanja u jednom od najlepših delova Hrvatske, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnoistorijske baštine.

Staza polumaratona ima međunarodni certifikat AIMS-a (Association of International Marathons and Distance Races), što znači da rezultat postignut na Krki vredi svuda u svetu.

Trasa trke

Kao i prošle godine, trka startuje u Eko kampusu Krka u Puljanima, zatim se trči u smeru Oklaja, spušta do same reke, uz Brljansko jezero, nakon čega sledi jedini uspon u smeru amfiteatra Burnum, gde je i cilj.

Ovogodišnja novost je da će se posebno meriti i nagrađivati vreme upravo tog teškoga, ali atraktivnog uspona. Za sve one kojima je 21.098m polumaratona prevelik izazov, a želeli bi učestvovati na ovom lepom događaju, na programu je i kraća trka, na 5,5km.

Startni paket i prijave

Zbog velikog interesovanja, ove godine je povećan maksimalan broj trkača na obe trke – 650 na trci polumaratona i 350 na trci građana. Učesnike očekuje bogat startni paket s ulaznicom za Nacionalni park „Krka“ i Champion atletskom majicom s logom trke, a za najbolje su osigurane i novčane nagrade.

Prijave su otvorene, a svoje mesto možete osigurati na vreme po ranim cenama klikom na link https://www.utrka.com/utrke/krka/2019/info/ dok sve informacije možete pronaći na službenoj stranici trke www.krka.run

Zima na Košutnjaku – „Balkan“ nam već 5. put organizuje planinsku trku
Belgrade Night Mile – najbrža milja pod noćnim svetlima!
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed