IMG_20150424_121444

Čekala sam dugo da se probude iz zimskog sna i shvate koliko je trčanje lepo i korisno. Osećam se pobednički, iako moja grupa nije tako velika. Malo društvo, ali zaista probrano.

Od ideje da osnujema maratonsku grupu sam skoro odustala… ostao mi je samo jedan, ali vredan učesnik…Krstić Dimitrije. Dokaz da postoje vredna i talentovana deca, skromna i uporna je upravo on. Dimitrija nije mrzelo da dolazi na treninge iz Sremčice, na Novi Beograd. Uspevao je uvek da odgovori na moje predloge za trening i zaista sam ponosna što je polumaraton istrčao za nepuna dva sata.

Bravo za polumaratonce

Bravo za polumaratonce

Imala sam nesebičnu podršku Zemunske gimnazije i MATURANATA MARATONACA, koje vodi profesor Saša Porubski.

Četiri zvezdice moje ekipe-Marko Radojević, Miloš Milošević, Nikola Popović i Nemanja Nauti učestvovali su u štafetnom polumaratonu i osvojili u ekipnom plasmanu drugo mesto.

Iako smo imali samo dva-tri treninga, motivacija je uspela. Verujem da će se i drugi učenici zaraziti virusom trčanja i pridružiti nam se.

Dobro se sećam koliko su pojedinci bili skeptični što biram jednog učenika problematičnog ponašanja. Dokaz da treba rizikovati je upravo ova trka na kojoj se taj učenik ponašao odgovorno, ozbiljno i vrlo požrtvovano. U jako lošim uslovima nosili su majice svoje škole i branili boje svoga tima. Sigurna sam da moj trud nije bio uzaludan. Ponosna sam što je jedan učenik ostavio cigarete pred maraton. Mislim da je to mnogo više od dvadeset petica iz predmeta srpski jezik i književnost.

Za naše mlade ima budućnosti i ne treba ih podcenjivati. Kada je to potrebno, znaju da budu odgovorni, tačni i da se lavovski bore u timu. To je pravi znak da izrastaju u dobre momke. Vratiti ih prirodi, odvojiti od interneta, cigareta i alkohola, naučiti ih da je timski mnogo sladja pobeda od one lične. Nastavnici treba da se druže sa svojim učenicima… u to sam sada potpuno sigurna. Onda će shvatiti da mi nismo bauci ni baba roge…. približiće nam se i u ortačkom dogovoru ispuniti sa zadovoljstvom svaki zadatak.

Pomerimo granice školskih zidova, izvedimo decu u drugačiju sredinu, naučimo ih kroz sport, kulturu i igru šta je život. Nekada je važnije da postanu dobri ljudi, nego suvi odlikaši.

Mislim da su moji učenici dobili jednu veliku peticu iz ispita čiji naziv je TIMSKA IGRA. Ako samo još nekoliko učenica ostavi cigarete i alkohol, okrene se zdravom načinu života, moja misija je ispunjena.

Ostaje zahvalnost upravi škole, direktoru,koleginici Dragani koja je naš pejsmejker i nastavnicima fizičkog na podršci. Naši učenici su u crvenim majicama Tehničke škole optrčali ceo grad i to nije mala stvar.

Napred do nove pobede… sa ciljem da u narednoj godini zarazimo još pedeset novih maratonaca.