Blog & Kolumne

Miris staze ima fenomenalnu moć, moć koja me pokreće

Nema komentara

Moj trening je jedan veoma kreativan proces. Inspirativan. Slobodan..bez ograničenja. Sa toliko različitosti, entuzijazma. Na kraju, uz disciplinu, posvećenost i miris staze poslije kiše. Neopisivo, osvježavajuće…jednom riječju – neodoljivo.

,,Odoh ja na trening’’! Sve počinje tako. Koliko, šta i đe idem, to niko ne zna 🙂 Stavim usput pojas za mršanje oko struka, rekoh, valjaće..i odem. Nekada se čak, i pomalo umorno, odvučem tek do obližnjeg naselja tek u jedan krug samo, a vraćam se kući nakon 2 ipo sata treninga i brojim: 5km pješačenja do posla, plus 8km šetnje oko grada poslije, iii nakraju 4 km trčanja na stadionu., jer miris staze ima tako fenomenalnu moć. Hmmm…zadovoljno, smiju mi se brci, a osjećaj neprocjenjiv. Blagodet neizmjerna i kalorije izgubljene.

Usput su nastaju i neke kreacije i pronalasci:

I sreća i radost
I sreća i radost

 

Sjutra ću vjerovatno otići na biciklo. 20ak km vožnje i završiti uz obavezno trčanje. Spoj lijepog i korisnog. To je najljepše. Ja ne osjetim trening, a uživam u cijelom njegovom trajanju. Mislim da su najbolji efekti kombinacije u sportu. Ja sam rekreativac i sama organizujem svoje treninge, i vjerujte da se može postići balans kondicije, zdravlja, poslovnih aktivnosti i društvenog života, sve uz dobru organizaciju.

Kroz šetnju podstičem svoju kreativnost, a onda dolazi trčanje. Kao šlag na torti, gdje se iz tišine budi spartanski duh u meni, ojača snaga volje i boboljša motivacija!

Na stazu dolazim sa jakim ciljem, elanom i saznanjem da sve mogu. Samo ako hoću. Kilometri se nižu, krugovi odmiču…a onaj zaboravljeni pojas da sam stavila, radi itekako svoje! J Kalorije idu dolje.

Trčanje je moj ,,šlag na torti’’, moja dnevna doza optimizma. Moja karta za budućnost. A vama?

Uz trčanje se najbolje oslobodim nagomilanog stresa i umora tokom dana.

Trčanje me jača. Jača moju disciplinu. Uvijek me dobro motiviše i osnaži. Oraspoloži. A često i izazivam sebe dodajući koji km više! Osjećaj kada pobijedite sebe je neprevazidjen.  Bez trčanja definitivno nema pokretačke energije.

Volim trčanje jer posije trčanja obožavam svoje tijelo. ,,Volim trčanje, jer jedan pokret čini preokret’’.

nina 2
Motivacija sa fejsbuka

 

I da, trening se zaokružio tušem nakon treninga i pjesmom Nine Badrić ,,Daće nam Bog’’. :) Tako. Do pisanja.. Nina
I da, trening se zaokružio tušem nakon treninga i pjesmom Nine Badrić ,,Daće nam Bog’’. 🙂 Tako. Do pisanja.. Nina

 

Vaše stopalo
Glasanje: Ulaže ili ne ulaže država u sport? Evo je prava pravcijata istina, bez obzira na to šta vi kažete!

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed